Snälla Ann Linderholt, tänk för fasen om.

Sluta rök – eller fortsätt gå med värk. Ann Linderholt blev nekad en knäoperation enbart för att hon är rökare.  Vad är några veckor av ens liv värt bara för att slippa värk. Jag ser det som så, att vill hon inte hålla upp med rökningen så får hon gå runt och ha värk. Det läkaren ber henne om är 12 veckor av hennes liv. Jag har själv varit rökare och min läkare sa till mig att rökningen var mycket farligt för mig då jag är diabetiker. Vad jag gjorde var att jag lyssnade och slutade. Jag hade också en egen valmöjlighet. Kvinnan som det handlar om har också en egen valmöjlighet, ont eller inte ont. Mer här  

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

15 kommentarer till Snälla Ann Linderholt, tänk för fasen om.

 1. rickard söderberg skriver:

  Håller helt med dej… och flott att du slutade röka! 🙂

 2. ansepanse skriver:

  det är väl klart att hon har en valmöjlighet, vad löjligt, då får hon skylla sig själv
  kramar

 3. Linda aka Javamorsan skriver:

  Ja fast nu är det så att rökningen har inget med henne knä att göra. Hade det handlat om en op som kan relateras till rökningen hade jag köpt resonemanget. Men ett knä behöver knappast opereras för att man är rökare.

  Allt bör ses i sitt sammanhang. Ett trasigt knä har inget med laster att göra. Det är som att säga att en rökare ALDRIG skall läkarvård ens om man bryter ett ben om man inte fimpar.

  Kan helt förstå att man rekommenderar att sluta röka i många sammanhang. Där rökningen är en direkt fara för hälsan i relation till tex en sjukdom. Men inte sammaslaget med ett trasigt knä som inte har ett smack med rökningen att göra.

  • Tomas skriver:

   Knät har inget att göra med rökning, men operationen har det. Läs originalartikeln.

  • Matilda skriver:

   Det är ingen som har sagt att känt hade med rökningen att göra, det är OPERATIONEN som har med rökningen att göra och rökningens negativa effekter på LÄKNINGEN och KOMPLIKATIONER! Alla som ska göra en större operation och som är rökare måste sluta inför ingrepp. Det är vanlig jävla allmänbildning att fatta det.

 4. rickard söderberg skriver:

  @Linda. Ingen snackar om laster här. Detta är inte en fråga om moral. Det är en fråga om att den postoperativa läkningen i knät kraftigt försämras för att människan vägrar sluta röka i några veckor. Den hårt trängda sjukvården är utsatt får oerhört hög press, och att en människa då är så egoistisk och ansvarslös att hon inte är beredd att bidra, ens med sin egen läkning (vilket ju i sin tur kommer åsamka ännu högre press på sjukvården) är beklämmande.
  Rökningen är sannolikt inte den direkta orsaken till det skadade knät, men det var ju inte heller det vi talade om, så det förstår jag inte varför du drar upp?

 5. Alexander skriver:

  Linda aka Javamorsan: : Läst artikeln lite mer kanske. ” Framför allt minskar blödningsrisken betydligt. Annars är blödande sår den vanligaste komplikationen” om det blir komplikationer ska hon kosta sjukvården ännu mer pengar? Tycker hon kan betala sin operation själv om hon vägrar fimpa

 6. Fredrik skriver:

  Linda, du har totalt missat att ett uppehåll i rökningen halverar risken för blödningar och andra komplikatoner under operationen. Det spelar ingen roll om det är knä, hjärna, lungor eller tår som ska opereras, det är iaf en högre risk för komplikationer om personen i fråga röker under tiden för ingreppet.

 7. Ma skriver:

  Faktist är rökningen gör att det läker sämre efter operationen och att det blöder mera. Jag ser det faktiskt inte som särskilt konstigt att hon nekades operation pga att hon inte ville sluta röka…

 8. ericr45 skriver:

  ”Studier visar att risken för komplikationer halveras om patienten slutar röka inför en operation.

  – Framför allt minskar blödningsrisken betydligt. Annars är blödande sår den vanligaste komplikationen, säger Lars Weinehall, läkare och professor i folkhälsa och klinisk medicin”

  Halvering är en synnerligen signifikant mängd.
  Vill kär-en inte sluta röka så få hon faktiskt ta konsekvensrna.
  Ett paket om dagen är ju 365*40 ..nästan en normal månadslön per år…
  Vilke semester hon skulle få istf att röka.!

 9. Sandra skriver:

  Men herregud vilken människa! Eftersom det minskar riskerna för komplikationer tycker jag att hon ska sluta vara så himla envis och bara sluta. Det kan bara gynna henne, och människorna runt omkring henne för den delen..

 10. zoega59 skriver:

  Rökningen är inte speciellt relaterad till värk i knät.Det vore en annan sak om man är överviktig och har ledvärk
  Så ursäkta, tanten får faktiskt skylla sig själv om hon väljer värken, å andra sidan är hon vuxen.
  Bla bla bla, är på skrivhumör idag men får begränsa mig lite

  Roggan – ha en jättebra dag. Hoppas solen skiner även på dig
  kram

 11. Linda B skriver:

  håller med om att det är ett egoistiskt sätt att tänka på, pga slutar hon inte röka och drabbas av postop. komplikationer kommer det att kosta en massa pengar som man hade kunnat göra annat för i stället för att behandla komplikationer som kunnat förebyggas, tänk på att vård har redan en väldigt stram budget

 12. blomrabatten skriver:

  Det bästa jag gjorde när jag slutade röka. Gick som en dans inga sk hjälpmedel behövs. ha ha hjälpmedel är som att skaffa sig ett nytt beroende.Kan vara så att sluta röka förbättrar hennes cirkulation så smärtan i knät minskas bara av rökstoppet. men framförallt anestesin och narkosens risker minimeras av ett rökstopp.Som sagt det bästa jag gjort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s