Troligtvis införs Ättestupa under 2012.

Under 2012 kommer det att bli värre i Sverige för sjuka, arbetslösa. Borg tycker att de har det för bra för att söka ett nytt arbete. Så tänker en regering som tycker illa om vissa. Inför Ättestupa så slipper Borg med bihang de som kostar så enorma summor. När man sedan läser kommentarer inne på Aftonbladet så blir man mörkrädd. Detta skrev en ung flicka. ”Blir så trött på jantelagsmentalitet och otacksamma, passiva människor. Ni förväntar er allt utan att vilja jobba för det, och tänker sedan inte på effekterna. Vad roligt om alla kunde få allt! Men hur hållbart är det? Det ska vara lönt att jobba. Fler som jobbar genererar mer skatt till de som inte vill jobba.”  Vill hon att svårt sjuka ska jobba eller, och var finns alla jobben ?

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Troligtvis införs Ättestupa under 2012.

 1. Kort skriver:

  Vad tror du hennes föräldrar röstade på?
  Inte lätt att veta när man till fullo litar på sina föräldrar…
  Min syster röstade alltid på centern för att farsan gjorde det (mamma röstade aldrig), det gjorde inte jag, talade inte om för familjen att jag röstade på vpk 😉
  Kram

 2. Nemokrati skriver:

  Alla arbetslösa jobbar redan – åtminstone de långtidsarbetslösa, så denna unga flicka verkar vara grovt felinformerad. Har hon inte hört talas om Fas 3?
  Borg och Juholt verkar för övrigt redan ha gjort upp om en bortre parentes i a-kassan. Juholt är linjetalens galjonsfigur medan neoliberale Waidelich representerar den reella moderatpolitik som kommer att föras. Men det är – liksom med de 145,2 miljarder som S och M skeppar till euron via IMF – med mycket små bokstäver som den bortre parentesen nu introduceras för att bli verklighet i cirka maj 2012 (eller kanske ännu tidigare med tanke på hur populariteten hela tiden ökar för Reinfeldt ju fler hundratals miljarder han euroforiskt lovar bort till euron). Borg använder formuleringen att det inte är ”tillräckligt lönsamt att ta ett arbete” för att motivera införandet och Juholt och Waidelich begraver det finstilt genom att placera ”snabb omställning” absolut längst ner i sin allt annat än informativa debattartikel om vilken neoliberal högerpolitik man nu kommer att ge sitt stöd åt – så att Borgs utförsäkringspolitik blir ännu mer verklig – denna gång för 132 000 långtidsarbetslösa. http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/vaxande-klyftor-hotar-sammanhallningen_6740081.svd
  Arbetslinjen 2.0 – gratisarbete som villkor för försörjningsstöd, det blir den nya jobbpolitiken.

 3. Pingback: Nästa steg: Borg och Waidelich kastar ut 132 000 långtidsarbetslösa till socialbidrag « Nemokrati

 4. Sand mellan tårna skriver:

  Svårt sjuka ska inte behöva jobba men så många det finns som faktiskt inte är så sjuka att dom inte kan jobba. Jag vet minst en i min närhet som mycket väl kan ta ett jobb men inte vill (varit sjukskriven över 10 år men är nu utförsäkrad och strider för att få bli förtidspensionär) och gör sig mer sju än vad personen är. Sånt gör mig urförbannad och det har jag sagt rakt ut också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s