Ursäkta men ska Sverige inte förbli svenskt längre ?

Moskén i Fittja söder om Stockholm kan få klartecken till böneutrop från minareten. Det är första gången i Sverige den möjligheten ges, skriver tidningen Dagen. Jag personligen tycker att Sverige är fantastiskt, men här går gränsen. De invandrare som flytt hit får faktiskt ta seden dit de kommer. Om det nu är så att de inte trivs med våra regler så låt oss inte hindra dem att flytta tillbaka. Tror någon att de som flytt Sverige får ett liknande bemötande i det landet de bosätter sig ? Nu får jag väl klagomål på att jag är rasistiskt men det tar jag i så fall. Skolavslut i kyrkorna existerar inte längre, vissa elever får inte äta fläskkött, en liten fråga, vad kommer härnäst. När jag och mina skolkamrater hade skolavslutning hade vi det i kyrkan, nu när min yngste son gick ut skolan hade de avslutningen på gräsplätten jämte fotbollsplanen, undrar varför.

GP   AB

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Ursäkta men ska Sverige inte förbli svenskt längre ?

 1. ☆ Marit ☆ skriver:

  Jag håller fullt och fast med dig!
  Jag bor i grannområdet till Fittja och gissa varför jag flyttar snart.
  Jo, för att jag måste lära mig ett annat språk snart ifall jag skall klara mig här.
  Här i skolorna talas det inte ren svenska längre. Inte en dom flesta lärare gör det.
  Jag känner mig diskriminerad p.g.a. att jag har ljust hår och blågrå ögon. Jag är inte rasist men så är det bara. Förr var ”vårat” område jättetrevligt… men inte längre.
  Undrar vad politikerna menar med ordet: Integration :/

  Ha det gott!
  Kram

  • Roggan skriver:

   Visst är det så, men om vi svarar emot så är vi rasister. När jag växte upp så hade vi våra skolavslutningar i kyrka, men min yngsta son hade det på skolgården. Undrar varför ?

   • ☆ Marit ☆ skriver:

    Det är väl lite blandat det där med avslutningen. Vissa har det ute, men sen finns det dom så har det faktiskt i kyrkan också. Men det kanske inte är så många…
    Rasist; Det där ordet är jag allergisk mot. Det används så fort när nåt inte passar.
    Jag har precis bloggat om den där moskén 🙂

    Ha det gott!
    Kram

 2. Kobr skriver:

  Well… även när jag har svart hår och mörkbruna ögon skall jag vara rasistisk också? För det är det man blir, så fort man kritiserar islam i Sverige.

  SPRÅK/INTEGRATION: Jag har läst svenska och kämpar med språket dagligen, ja, jag är en av ”DEM” som inte kan ren svenska och förstör, enligt vissa, språket. Men kanske är det lättare att lära sig thailändska, italienska, spanska, osv för skandinaver eftersom när de flyttar till andra länder PRATAR ”infödingarna” med de nyanlända? Här är det bara utopi att lära sig melodin, ordföljning och ”ren svenska” när ingen av de som pratar det, talar med oss??? Språket är precis som allting i livet, en konsekvens av PRAKTIK. När ingen av de perfekt-pratande-svenskar är vänlig och pratar med en (själv har jag försökt ta kontakt men det blir inget av det, tyvärr) då ligger man illa till och får klara sig med 3månaders sfi då. Men… läs och häpna, man kan ändå jobba, betala skatt osv, som vem som helst. Även när det sker i princip, i tystnad.

  ”RELIGION”: Man flydde ett katolskt land pga man tröttnade på löjliga och falska attityder tex om oskuld, kyrkobesök, penningglada falska profeter osv men även då, gällde eländet endast den samhälleliga tillvaron, lite det sociala, aldrig var det fråga om nåt fysiskt hot eller liknande. Här, med islam pratar vi om aggression, våld mm som delar i den så kallade ”religion”…. det vill jag inte vara i närheten av, tack. Inte av några andra religioner, för den delen.

  När jag valde Sverige, trodde jag inte jag skulle till ett muslimskt land!!! Snart dags för slöja eller chador, tro…

  • Roggan skriver:

   Tack för ditt svar. Men jag är fortfarande emot att Sverige ska tillåta alla dessa religioner som de vill införa. Själv har jag många invandrare som vill vara som vanliga svenskar. Sänder en kram till dig.

   • Kobr skriver:

    Klart att man blir chockad när man hör om sånt 1600talets påfund av islamister och lata/obildade politiker… Klart att i Sverige skall existera religionsfrihet, men även ser jag det som en själklarhet att ha kvar rätten att vara FRI från religioner.

    Kramar tbx.

 3. ☆ Marit ☆ skriver:

  Kobr: Du skriver ju fantastiskt bra svenska och talar säkert också bra! (Jag gör inte det) =)
  Tänk om många skulle ha ens viljan att försöka. I ”min” kommun så är det många som inte ens vill och det är ju sorgligt.
  ————-
  Religionsfrihet skall det finnas, men… utöva det så det inte påverkar alla andra!
  Mycket med det där….

  Natti natti och sov gott!

  • Kobr skriver:

   Hej Marit,

   Ja… det är skandal att några flyttar till ett nytt land och förväntar att detta skall anpassa sig efter ens egna omständigheter. Och att svenskundervisning är under all kritik överallt måste kanske bli något för politikerna i Sverige… men nej, de har inte tid för det, de leker lustiga ”vi-skall-göra-vissa-minoriteter-glada”- leken istället… Skäms de inte..?

   Man blir trött verkligen…

   Gonatt kram.

 4. Johan skriver:

  Nu är det klart att SD får min röst nästa val,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s