Så fel har hon inte.

Laila Bagge Wahlgren såg en tiggare prata i mobiltelefon – och reagerade kraftigt.          – Vem fan har råd med en mobiltelefon om man är hemlös och sitter och tigger på gatan? skriver hon på sin blogg. Nu möts hon av stark kritik för sitt inlägg. Förstår inte varför hon får kritik. Om en tiggare får ihop 200-300 kronor, går den personen och köper en mobiltelefon istället för mat ? Låter lite skumt tycker jag. Var tiggaren verkligen hemlös ? Visst kunde han fått den av någon, men varför inte istället gett tiggaren mat. Och om man är hemlös, var laddar han mobilen då ?

AB

Annonser

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till Så fel har hon inte.

 1. Petter skriver:

  Precis.

 2. Fredde skriver:

  Flera hjälporganisationer delar ut enkla kontantkortsmobiler till hemlösa, framförallt för att folk ska kunna ringa TILL personen (gratis). På så sätt kan den hemlösa hålla kontakt med eventuella barn, socialen, arbetsförmedlingen etc.

  • Roggan skriver:

   Om nu dessa personer vill hålla kontakt med denna personen, vore det inte bättre att hjälpa personen på annat sätt t.ex. med lite mat, lite husrum än att ringa personen ?

 3. Daniel skriver:

  Seriöst, vem i hela helvete är du att döma människor? Att du ens har den åsikten om hemlösa vittnar om att du är en otäck människa och saknar empati, samt rent av är lite svagsint (om man för döma av ditt språk). Styr fokus mot verkligheten istället för att leka åsiktsmaskin på en blogg knappt någon läser. Skärpning. Gör om gör rätt.

  • Roggan skriver:

   Jag fördömer ingen. Vid ett tillfälle hade jag varit och handlat mat. När jag kom ut från affären så satt en tiggare och bad om pengar. Jag frågade vad han skulle göra med pengarna, han svarade då ”Jag ska köpa mat, har inte ätit på två dagar”. Jag sa då att du kan få lite mat av mig, men det ville han inte, han ville bara ha pengar. Lite märkligt. Sedan frågar jag då, vem är du med rätt att döma människor ? Sedan kan jag säga att jag har över 300 besökare om dagen.

 4. ☆ Marit ☆ skriver:

  Det där med tiggeri har jag också reagerat mot.
  Där jag bodde förut så fanns det tiggare. Dom kunde t.o.m. ligga på marken i sovsäck, (fina) filtar o.d. och bredvid sig hade dom cigaretter, en påse från konditorin, kaffe från pressbyrån och så var dom välklippta och fina = lurendrejeri. Det finns också tiggare med dom senaste märke på jeansen osv. Bah….

 5. Sara S skriver:

  Helt dum i huvudet är hon. En mobil kan man ju för fan få gratis eller för max någon hundring. Reagerar hon lika dant när hon ser en hemlös med ex en jacka för mer än femtio spänn? Usch så bra så människor inet ha det!

  Finns inget jag hatar mer än människor som tycker att andra ska nöja sig med en livskvalitet på en nivå som de själva aldrig skulle tänka sig att leva på. Rika hycklaras.

  • Roggan skriver:

   Jag anser att mat kommer alltid vara i första hand. Om man nu är tiggare så måste man ha mobil i första hand sedan mat.

  • Gaikokujin skriver:

   Så det kostar inte att ringa?

   Men det beror nog på vad det var för tiggare. Under de senaste 10 åren har tiggarligor från bl.a. Rumänien ökat och där handlar det inte om samma sorts tiggande som hemlösa i Sverige sysslar med. Det handlar inte om att få mat i magen utan att tjäna pengar. Dessa tiggargäng leds av hänsynslösa personer som tar den största delen av pengarna och spenderar det på hemmaplan.

   Den som skänker till dessa tiggare godkänner i och med sitt skänkande denna människohandel och utnyttjande.

   • Sara S skriver:

    ”Så det kostar inte att ringa?”

    Inte mycket. Jag har sällan mer än hundra spänn i mobilräkning och jag ringer och sms:ar iaf nån gång om dagen.

    ”Det handlar inte om att få mat i magen utan att tjäna pengar.”

    Till mat och andra grundläggande behov. Det blir inte rika på det direkt. Det är väl inte bara svältande som förtjänar att ha det bättre utan typ alla som lever sämre än på den genomsnittsnivå som är ekologiskt hållbar.

    ”Dessa tiggargäng leds av hänsynslösa personer som tar den största delen av pengarna och spenderar det på hemmaplan.”

    Är väl inte helt utrett men det tycks vara en myt.

 6. Irene skriver:

  Men Roggan, nu är det ju så att personen kanske fått mat med men mat räcker inte lika länge som en mobiltelefon. Numer är det viktigt att vara åtkomlig även om man är hemlös. Hur i all världen ska man annars få någon förändring i sin situation om man inte ens kan vara tillgänglig per telefon? Tycker faktiskt inte man ska ”gapa” innan man vet hur det egentligen ligger till.

  • Roggan skriver:

   Ibland undrar jag hur tiggare gjorde förr, när inte mobilen fanns ? Verkar som mobilen är ett djävla måste ? Hur fattig man är måste man ha mobil, t.o.m. små barn ska ha mobil ?

 7. Empathy skriver:

  Before you judge a man, walk a mile in his shoes!

 8. lindamustica640881797 skriver:

  Vem har påstått att mobilen är köpt. Många har faktiskt fått sina mobiler av snälla människor. Dessutom har väl inte hemlösa varit det hela sitt liv. Livet kan förändras på en kvart. Har sett det hända faktiskt. Bostad ena stunden för att vara vräkt i nästa. Då står man där men näsan i skiten.
  ”Vart laddar man” hm alla hemlösa sover inte på gatan. man hoppar mellan vänner härbärgen eller trappuppgångar. Alla ställen med tillgång till eluttag. Ett resonemang som griper efter halmstrån det där.
  Att tycka något om nån man aldrig ens träffat är den lägsta formen av fördomar som finns.
  Tycker uppriktigt synd om hemlösa och fattiga som lever i vårt karga samhälle.

  Med risk för att låta elak nu. Men med tanke på allt du skriver i din blogg är detta inlägget säger emot precis varenda inlägg du skrivit tidigare. Tyvärr.

  • Roggan skriver:

   Det första som jag skulle ge en tiggare vore mat, inte en mobiltelefon. Vid ett tillfälle hade jag varit och handlat mat. När jag kom ut från affären så satt en tiggare och bad om pengar. Jag frågade vad han skulle göra med pengarna, han svarade då ”Jag ska köpa mat, har inte ätit på två dagar”. Jag sa då att du kan få lite mat av mig, men det ville han inte, han ville bara ha pengar. Lite märkligt. Jag tror att denne tiggaren tillhör en s.k. liga. O.B.S. det är vad jag tror.
   Dessutom har jag från en källa fått reda på att du måste vara riktigt aktiv för att undvika samhällets stöd i form av socialtjänst som när som helst på dygnet året runt erbjuder hemlösa mat och logi. Här där jag bor har en s.k. alkoholist fri bostad, elen betald, han får i veckan 980:-, detta får han p.g.a. att han inte ska bli hemlös.

   • lindamustica640881797 skriver:

    Ja det köper jag. Så klart det finns människor av alla sorter men att utgå från saker när det gäller människor man aldrig man mött el pratat med tyder endast på taskig människosyn.
    Lätt att sparka neråt som det heter. Döma alla utefter vad några gör osv. I min värld gör man inte så.

   • Roggan skriver:

    Jag ser inte ner på några människor Linda, men hävdar fortfarande att man har inte bara rättigheter utan även skyldigheter. Jag vet, jag levde under ett helvete för 37-38 år sedan. Även då hade jag skyldighet mot mina föräldrar och syskon m.m. Man kan förändra livet om man vill, alla kan det. Jag gjorde det. Jag har inte sparkat neråt, men även dessa människor som är hemlösa, alkoholister, missbrukare kan förändra sitt liv, om de vill.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s