Nu kommer betalningen för jobbskatteavdraget.

Hemtjänsten kommer att bli det nya Carema. Kommunerna pressar både kostnader och tidsscheman. De låga ersättningarna skrämmer bort seriösa vårdbolag som nu flyr hemtjänsten i kommun efter kommun. Ibland kan man fråga sig när de som röstade på alliansen för jobbskatteavdraget, hur tänkte ni ? I och med jobbskatteavdraget så blev det mindre skatt, de som fick ta stryk av det är skolan, äldrevården, hemtjänst m.m. Tänk på det när ni röstar 2014.

DN   AB   DN   SvD   DN

Annonser

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Nu kommer betalningen för jobbskatteavdraget.

  1. Arne Malmkvist skriver:

    Ja det kommer inte att finnas någon som vill arbeta inom hemtjänst,personlig assistans etc.för en lön på 18000sek-20000sek / månad innan skatt på ca 30%, stressa runt bara för att stämpla in exempelvis ta upp en person från säng ,hjälpa den till badrum etc där ska personen tvättas (ordentligt) detta sker på tid håller man sedan inte tiden, kommer hemtjänsten försent till nästa (brukare) så blir det kortare tid där annars blir det bakläxa från arbetsgivaren. Man har totalt glömt att det är människor man håller på med och inga maskiner man servar.Det finns sedan ingen ansvarig utan det bollas mellan ansvarig på kommunen som skyller på företaget som anlitas som skyller på personalen. Man berättar inte att det handlar om pengar betala så lite som möjligt för empati förståelse för behövande finns inte längre , utan det skall sparas på behövande till idiotins gräns och gärna mer . Sunt förnuft och empati finns inte längre Sverige det är bara om det är media som tar upp det som det nämns från en käck politiker. Men inte i livets verklighet utan då sägs det korridorerna på förvaltningarna på kommunen eller Försäkringskassan hur mycket kan vi spara in,och (det där) ska inte tas med i tiden det ligger utanför det som företaget som sköter brukaren ska ha (ta fram en rullstol som inte finns i rummet, göra toalettbesök ) etc och detta kommer inte 40-talisterna att gå med på när kommer att behöva Vård/Hjälp i sina hem .

  2. kajsalisasblogg skriver:

    Tänk när folk som har fullvuxna barn upptäcker att dom blivit med föräldrar, det är just det som håller på att hända. Ungefär 100000 kvinnor i femtioårsåldern har gått ned i arbetstid för att ta hand om föräldrarna när hemtjänsten dragits in. Då har dom ofta jobbat deltid p.g.a. barnen innan. Dom lär få ut full pension i 90-årsåldern.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s