Nu försvinner Tryggheten i Sverige.

Klockan 16 inledde Sverigedemokraternas 49 riksdagsledamöter sitt gruppmöte.

– SD kommer att yrka bifall för Alliansens budgetalternativ, säger Mattias Karlsson.

SD-tidning: ”Löfven avgår”

Vikarierande partiledare Mattias Karlsson och ekonomisk-politiska talespersonen Oscar Sjöstedt inledde vid 16.30 ett anförande om hur man resonerat, som väntas hålla på runt 25 minuter. I slutet av anförandet ska beskedet komma.

SD-ägda sajten Samtiden skriver att SD fäller regeringen: ”Sverigedemokraterna meddelar att man kommer sänka den rödgröna regeringens budget genom att rösta på Alliansens alternativ. Därmed avgår statsminister Stefan Löfven, enligt tidigare löften”.

Söder: ”Vet vartåt det lutar”

SD:s gruppledare Björn Söder uppgav på väg in till mötet att det endast ett formellt beslut som behöver tas, eftersom intervjuer genomförts med varje enskild ledamot. Han förtydligar det han i går sa till Aftonbladet, att det pekar mot ett enhälligt beslut, med eventuellt undantag för några enskilda ledamöter:

– Jag vet vartåt det lutar, men vill inte föregå beslutet. Men är det så som det lutar åt, då är det så som jag själv tycker.

Oscar Sjöstedt har inför gruppmötet bytt profilbild på sin Facebook, där han satt sitt huvud på en karaktär från serien Game of Thrones, med undertexten: ”Budget is coming”. På sociala medier spekuleras det om vad han kan mena.

Fyra möjligheter

I morgon finns fyra alternativ för samtliga partier att överväga:

1. Rösta på regeringens budgetproposition (vilket S, MP och V kommer att göra).

2. Rösta på Alliansens budgetmotion (vilket Allianspartierna kommer att göra).

3. Rösta på SD:s budgetmotion (vilket SD i ett första skede kommer att göra).

4. Lägga ned sina röster.

SD kan antingen, efter att ha röstat på sin egen budget, välja att genomföra hotet som de kommit med sedan valet: att rösta på Alliansens budget och därmed fälla regeringens. Eller så kan de, som skulle vara mer väntat och enligt praxis, lägga ned sina röster.

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s