Det är bevisat, vi har bara idioter i regeringen.

Morgan Johansson mötte på fredagsförmiddagen riksdagens EU-nämnd inför nästa veckas ministerråd i Bryssel, som ska behandla flyktingkrisen. Men eftersom han inte hade med sig ett komplett material kallas han till ett nytt extrainsatt möte med EU-nämnden på måndag eftermiddag.

– Det är väldigt mycket fluff nu, och toppmöten, men väldigt lite verkstad, säger M-ledamoten Ulrika Karlsson efter dagens möte.

Det var en pressad migrationsminister som senare mötte medierna.

Ersättning

För Expressen kommenterade han då Miljöpartiets förslag i dag om att privatpersoner ska kunna ersättas med 2000 kronor i månaden om de tar emot flyktingar i sina bostäder:

– Det förslaget får gå in till partierna som står bakom överenskommelsen. Vi kommer att titta på om det går att genomföra.

– En nackdel är frågan om hur man ska förhålla sig till EBO, de som redan i dag finns bor i familjer. Ska man då betala dem också?

Stanna i Tyskland, säger du. Sverige är inte fullt, säger Miljöpartiet. Vem ska vi lyssna på?

– Det är klart att det finns boplatser kvar. Vi anskaffar ju hela tiden nya boenden. Men det jag säger är att man kan hamna i en situation där man måste flyktingar vid gränsen med beskedet att det kommit så många så att vi inte kan erbjuda något boende.

Samtidigt som Morgan Johansson svarar på journalisternas frågor skickar Migrationsverket ut ett nytt larm via krisinformation.se:

”Det finns inte tillräckligt många boendeplatser för asylsökande just nu.”

– Vi bedömer att vi behöver komma upp i totalt 20 000 kommunala evakueringsplatser i till exempel gymnastik- och sporthallar för att klara den akuta situationen, säger Mikael Ribbenvik, operativ chef vid Migrationsverket.

”Håller ihop”

Morgan Johansson igen:

– Jag utgår från vad expertmyndigheten säger.

Hur överens är ni då egentligen i flyktingfrågan i regeringen?

– Vi är en regering och vi håller ihop kring de ståndpunkter vi har. Och vi lyckades alldeles nyss sluta en uppgörelse med fyra andra partier. Vi måste utgå från det.

På frågan om regeringen är beredd att gå med på borgerliga krav på medicinska ålderskontroller för de som utger sig för att vara under 18 år, svarar migrationsministern nu:

– Låt oss titta på den frågan i gruppen som står bakom överenskommelsen.

Annonser

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s