Mona Sahlin, nu måste du vakna.

Efter terrordåden: Sahlin uppmanar kommuner att vakna

5 timmar sedan

 TT
Foto: TT

Mona Sahlin menar att många kommuner saknar kunskap om våldsbejakande extremism. – Fixa en strategi mot våldsbejakande extremism, säger hon i SVT Nyheters extrasändning om terrordåden i Paris.

Regeringens nationella samordnare mot våldsbejakande extremism, Mona Sahlin (S), har som uppdrag att arbeta fram en ny strategi för att förhindra att fler svenskar ansluter sig till extrema religiösa och politiska grupperingar.

– Mitt arbete handlar om arbeta förebyggande, se vad som skedde innan man tog värvning och varför är det så  många som inte litar till myndigheterna, säger Sahlin.

Hon menar att såväl myndigheter, kommuner och religiösa samfund inte gör tillräckligt för att förhindra och förebygga våldsbejakande extremism och att det finns en utbredd attityd att slå ifrån sig problemen.

Ny stödlinje

Enligt Sahlin är dessutom samhället för dåliga på att fånga upp signaler från unga, som är på väg in i extrema rörelser.

När hon gästade SVT Nyheters extrasändning med anledning av terrordåden i Paris uppmanade hon de kommuner som saknar en strategi mot extremism att omedelbart inleda sitt arbete.

På måndag startar en nationell stödtelefon, dit anhöriga kan ringa om de misstänker att någon i deras närhet är på väg in i våldsbejakande rörelser eller om de är på gång att ta värvning i extrema grupper som strider i Mellanöstern.

Annonser

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s