Undrar varför de avviker, har de inte rent mjöl i påsen ?

Polisen förstärker bevakning i Malmö

Nu förstärker polisen sin bevakning runt Migrationsverket.

– Vi har placerat ut patruller där det är lätt att hoppa över staketet, men området är stort och svårbevakat. Det är mycket folk och för få poliser, säger en polis på plats som vill vara anonym till TT

I torsdags infördes gränskontroller i landet, vilket skulle hindra för flyktingar att använda Sverige som ett transitland på väg till Norge eller Finland.

Men i lördags blev TT vittne till hur ett tiotal personer klättrade över det höga stängslet runt Migrationsverket i Malmö och avvek från platsen. Och det är inte första gången.

Sedan kontrollerna infördes har omkring 150 flyktingar som undvikit registrering sovit i föreningen Kontrapunkts lokaler. Enligt TT har en del av dem gömt sig på Öresundstågens toaletter under gränskontrollen medan andra klättrat över Migrationsverkets stängsel.

Merparten har rest vidare till Finland eller Norge. Några har varit besvikna på Sveriges mottagande och återvänt till Tyskland.

”Ingen bra ordning”

Polisen och Migrationsverket är medvetna om detta.

– Det är ingen bra ordning. Så ska det inte fungera. Men det är en sak som vi får diskutera med polisen hur vi ska kunna säkerställa att processen fungerar, säger Inrikesminister Anders Ygeman (S) till TT.

Nu har polisen förstärkt sin bevakning runt Migrationsverket i Malmö.

– Vi har placerat ut patruller där det är lätt att hoppa över staketet, men området är stort och svårbevakat. Det är mycket folk och för få poliser, säger en polis på plats som vill vara anonym till TT.

Han säger att många flyktingar är besvikna på bemötandet.

– De känner att de inte får någon hjälp och då vill de härifrån, säger polisen till TT.

Märks i Köpenhamn

De nya gränskontrollreglerna märks på centralstationen i Köpenhamn där frivilliga från organisationen Refugees welcome hjälper flyktingar att ta sig fram till sina destinationer.

Varje gång ett tåg anländer från Tyskland går de ner till perrongen för att möta flyktingarna som kommer.

– Många vill till Norge eller Finland, men vi berättar att det inte går för att de infört gränskontroller. Några väljer att söka asyl här i Danmark, säger Ahmad Nabulsi från Refugees welcome i Danmark till TT.

Annonser

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s