Flyktingar i Jämtland inte nöjda med att få samma mat som svenska pensionärer.

JÄMTLAND Kycklinggryta och ris. Det kanske duger åt svenska pensionärer på äldreboendet Blomstergården i Krokom, men de flyktingar som sedan i fredags bor på asylboendet Sjövillan i Ås i Krokoms kommun ratar maten. – Många av de asylsökande som kommer har fått information från smugglarna som inte stämmer, konstaterar Jenny Edlund på kommunens integrationsenhet.

Trots att flyktingarna får samma mat, tillagat i samma storkök, som maten som serveras kommunens skolelever och pensionärer duger den inte. Jenny Edlund är chef för Krokoms kommuns integrationsenhet, hon berättar för Nyheter Idag om vad det är för mat som serveras flyktingarna.

– Det kan vara kycklinggryta och ris, så det är ingen konstig mat på något sätt. Vi vet att de vill ha mycket ris, nötkött och kyckling så man försöker anpassa maten, säger hon.

– Sedan finns det ett kök i Sjövillan, så de har möjlighet att laga mat också.

Inte bara maten

Men det är inte bara den svenska maten, utan även det svenska klimatet som flyktingarna klagar på. Flyktingarna har blivit varse att det är kallt såhär års i Jämtland.

– De tycker att det är kallt och vill till Stockholm, men de har accepterat situationen och förstått hur läget är, säger Edlund.

Kallt utomhus eller inhomus?

– Utomhus! Inomhus är det inte kallt.

Anledningen till missnöjet beror enligt Edlund på att många av migranterna blivit lurade av flyktingsmugglare till att tro att det är ett lyxliv som väntar dem i Sverige.

– De säger att i Sverige får man eget hus, eller egen lägenhet, och man får det och det och det. Så det blir en liten krock för vissa när de kommer, berättar hon.

– De tror att det ska vara på ett visst sätt, sedan är det inte det. Men idag är det nog utrett.

Ska försöka lösa det

Kommunen ska nu försöka gå flyktingarna till mötes så långt det är möjligt genom att åtminstone laga den mat de vill ha åt dem.

– Vi har förklarat för dem att de gärna får skriva ned en lista om de har önskemål om vilken mat de vill ha, så ska vi försöka göra det så bra som möjligt, förklarar Edlund.

Annonser

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s