Hoppas att det blir allvar med hennes hot.

Romsons nya hot om att lämna regeringen

Publicerad 26 nov 2015 kl 13.27

Här är Åsa Romsons nya hot om att lämna regeringen.

Om Socialdemokraterna går med på Moderaternas förslag om att stoppa asylsökande vid gränsen kommer Miljöpartiet hoppa av, skriver Dagens Nyheter.

– Det vore att gå över en gräns som är omöjlig att gå över, säger Åsa Romson till tidningen.

Samtidigt lämnar en MP-kommuntopp alla sina uppdrag i protest.

På tisdagen kom regeringens nya förslag om hur flyktingsituationen i Sverige ska hanteras.

De sex punkterna i krisplanen är att ID-kontroller på alla kollektiva transportsätt till Sverige ska införas, medicinsk åldersbestämning av asylsökande ska tillämpas, ”övriga skyddsbehövande” ska inte ha rätt till uppehållstillstånd, skärpta försörjningskrav ska införas, begränsad rätt till anhöriginvandring och tidsbegränsade uppehållstillstånd för alla skyddsbehövande utom kvotflyktingar.

I dag, torsdag, inleds nya samtal mellan regeringspartierna S och MP och de fyra borgerliga oppositionspartierna.

När förslagen presenterades på tisdagen föll Åsa Romson i tårar och kallade åtgärderna ”fruktansvärda”, och enligt uppgift till Expressen övervägde MP att lämna regeringen i samband med framtagandet.

”Vore att gå över en gräns”

Enligt en person med god insyn ska S då ha hotatmed att stänga landets gränser helt i sex månader om MP inte skulle gå med på de nya punkterna. Efter en omröstning, som enligt Di avgjordes av en enda röst, bestämdes att partiet stannar kvar i regeringen.

Men MP kan fortfarande lämna. För Dagens Nyheter berättar MP-språkröret, tillika vice statsminister, Åsa Romson att de lämnar regeringen om Moderaternas nya hårda förslag går igenom. M-planen går ut på att stoppa asylsökande vid svenska gränsen och få dem att vända tillbaka till Danmark och Tyskland.

– Det vore att gå över en gräns som är omöjlig att gå över, säger Åsa Romson till DN om vad som händer om S går med på förslaget.

Romson kritiserar även krisplanen som hennes parti varit med och tagit fram.

– Tillfälliga uppehållstillstånd för barn är inhumant, säger Åsa Romson till DN.

MP-topp lämnar alla uppdrag

Efter tisdagens besked har både MP och S tagit emot mängder av kritik, både externt och internt. Romsons företrädare Maria Wetterstrand krävde på onsdagen att partiledningenlägger korten på bordet:

– Om man helt enkelt resonerade om vad som räddar flest människor, MP och S eller M och S? Om det var så kunde det kanske vara bra att förklara det för partimedlemmarna. Det tror jag att många skulle förstå.

Samtidigt lämnar nu partiets gruppledare i Nora, William Grönlund, alla sina offentliga uppdrag för MP.

”Jag kan inte fortsätta. Migrationsöverenskommelsen i går mellan Miljöpartiet och Socialdemokraterna gör att jag inte längre med trovärdighet, gentemot omvärlden eller mig själv, kan agera företrädare för Miljöpartiet de gröna”, skriver han på Facebook.

Annonser

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s