Tror jag inte kollar denna nya serien.

✅ Tårarna, ✅ hyckleriet och ✅ paniken. Missa inte nästa säsong av ”Bron”.

Det lär bli den sista.

http://www.sydsvenskan.se/…/regeringen-vill-kunna-stoppa-b…/

Rödgrönröras foto.

Regeringen vill kunna stoppa biltrafiken över Öresund

 
SVERIGE Regeringen vill kunna stoppa all bil- och busstrafik över Öresundsbron. Den möjligheten skrivs in i det lagförslag om obligatoriska id-kontroller på Öresundstågen som regeringen lägger fram under fredagen.

Infrastrukturminister Anna Johansson (S) gör klart för HD-Sydsvenskan att det kommande förslaget om stoppad trafik enbart skulle gälla ”gränsöverskridande vägar”, inte tågtrafik.

– Lagändringen ger regeringen möjlighet att genom förordning kräva ID-kontroller för dem som ska åka färja, tåg eller buss över Öresund, säger Anna Johansson.

– Om det uppstår en akut situation så ska regeringen genom samma förordning också få möjlighet att stänga gränsöverskridande vägar, till exempel motorvägen över Öresundsbron. I dagsläget har vi inte en situation där det behövs.

Läs också: Twitter reagerar på nyheten att stänga ÖresundsbronEnligt Anna Johansson har regeringen inga omedelbara planer att stänga Öresundsbron för fordonstrafik. Det kan bli aktuellt bara om flyktingsituationen skulle bli allvarligt förvärrad under nästa år.

– Det kan röra sig om en situation där polis och andra myndigheter bedömer att Sverige drabbas av så allvarliga problem att det blir svårt att upprätthålla lag och säkerhet. I så fall måste vi stänga Öresundsbron för biltrafik. Men tågtrafiken skulle inte påverkas, säger Anna Johansson.

Regeringens lagförslag klubbas under fredagen på ett extra regeringssammanträde. Det ska därefter skyndsamt remissbehandlas av de lagkloka juristerna i Lagrådet.

Anna Johansson räknar med att den nya lagen godkänns av riksdagen i nästa vecka. I så fall kan de obligatoriska ID-kontrollerna på Öresundstågen, HH-färjorna och all busstrafik över Sundet komma igång strax före jul.

– Det blir transportörerna som får ansvaret att genomföra ID-kontrollerna. De får också ansvar att bestämma på vilket sätt de ska genomföras, säger infrastrukturministern.

Enligt Anna Johansson har den danska regeringen inga betänkligheter över att de nya ID-kontrollerna ska genomföras på danskt territorium.

– Det finns en stor förståelse i Danmark för att vi i Sverige behöver vidta åtgärder. Vi skulle helst inte vilja fatta de här besluten, men vi har en flyktingsituation där vi inte längre kan erbjuda boende, mat, sjukvård och annat stöd till alla dem som söker hjälp i vårt land, säger Anna Johansson.

Men förstår regeringen att en stängning av Öresundsbron allvarligt skulle påverka gränspendlingen?

– Nu handlar detta bara om vägen. Tågtrafiken skulle inte påverkas. De som kör bil får i ett sådant läge välja andra färdmedel. Men jag vill betona att det i dagsläget inte finns några planer på att stänga Öresundsbron, säger hon.

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s