Undrar vad detta beror på ?

SD ökar kraftigt bland LO-medlemmar

Sympatierna för Sverigedemokraterna bland LO-medlemmar ökar kraftigt, i SCB:s partisympatimätning. Från 15,2 procent i maj till 24,2 procent i november.

Av TT

SD är liksom tidigare näst största parti bland LO-medlemmarna. Socialdemokraterna får stöd av 41,6 procent jämfört med 49,1 procent i maj.

Mätningen som SCB publicerar utgår från frågan vilket parti som står en närmast. Tidigare i veckan publicerades mätningen där frågan ställdes vilket parti man skulle rösta på om det vore val i dag. Resultaten från de olika mätningarna skiljer sig något åt, särskilt när det gäller SD.

Betydligt fler skulle rösta på SD i dag än de som anser att SD är det parti som står dem närmast. När SCB ställde frågan vilket parti man skulle rösta på om det vore val i dag fick SD 19,9 procent av rösterna. Men när SCB ställde frågan vilket parti som står väljarna närmast fick SD 14,5 procent.

 
 

– Fler skulle rösta på dem i dag än de som uppger att det är det partiet som står dem närmast, säger SCB:s Johan Eklund som inte vill spekulera i orsaken.

Skillnaden har blivit större jämfört med SCB:s majmätning. SD går dock framåt i båda mätningarna.

Annonser

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s