Professor: Om du vill släppa in alla – öppna ditt eget hem först.

Göran Svensson: Samhällets ekonomiska och sociala kapacitet är inte oändlig. Samhällets tillgängliga kapacitet förbrukas av dagens politiker i snabb takt, utan ansvarstagande för dess uthållighet inför framtiden.

Dagens politiker borde skärpa sig – och ta ansvar för att Sverige ska ha samma möjligheter att hjälpa människor på flykt undan krig och förföljelse även i framtiden.

LÄS MER: Professor: Politisk korrekthet suger

Vad tycker du?

Om du tycker att Sverige borde hjälpa alla de människor som flyr hit just nu inklusive ekonomiska migranter, samt att alla som lyckas tas sig hit borde få stanna, fundera på följande:

Börja med att erbjuda dem ditt hem. Om dina sängar och soffor inte räcker till, köp några extra madrasser och använd också ditt förråd, garage, vind eller hyr extra utrymme för att kunna inhysa och hjälpa fler.

 

Dra ner på din konsumtion och ge färre eller inga julklappar eller presenter för att ha råd. Om detta inte räcker, låna pengar från vänner och bekanta eller av banken.

Lova dem som du tagit hand om att de får stanna så länge de vill, och att du ger fickpengar, skaffar grejor och annat som de kan behöva. Framförallt: ställ inga krav på dem att hjälpa dig med att städa ditt hem, laga mat och fixa saker som gått sönder.

Du kan kanske fråga dina grannar om hjälp, trots att de sagt att det är ditt problem, då du valde självmant att hjälpa dem. Alternativt kan du fråga dina föräldrar, syskon, släktingar, kompisar eller arbetskamrater om hjälp och avlastning.

Tänk efter före!

Hur länge klarar du av att hjälpa dessa människor? Det finns andra som kommer att komma hit och kan behöva samma hjälp, men du kan inte hjälpa fler på grund av att du varken har tid, pengar, utrymme eller ork. De som kommer i framtiden tvingas du istället lämna åt sitt öde.

Din ekonomiska förmåga och sociala uthållighet kan ses som ett Sverige i miniatyr. Om det inte fungerar för dig, varför skulle det fungera för Sverige?

Ta ansvar!

Samhällets ekonomiska och sociala kapacitet är inte oändlig. Samhällets tillgängliga kapacitet förbrukas av dagens politiker i snabb takt, utan ansvarstagande för dess uthållighet inför framtiden.

Samhället blir alltmer ekonomiskt och socialt skuldsatt där välfärdssamhället kan undermineras och ”vi och dom” kan komma att prägla hur vi bor, var barnen går i skolan, möjligheter till jobb och utbildning; hur vi beter oss mot andra och ser på varandra.

LÄS MER: Tania, 13: Ni som säger att vi inte har plats, har ni inget hjärta?

Dagens politiker som förordar att i stor skala att hjälpa människor på flykt på hemmaplan i stället för på bortaplan blundar för verkligheten. Hur ska Sverige i framtiden kunna erbjuda samma hjälp till alla andra människor som kommer att vara på flykt?

Skärpning!

Dagens politiker tänker inte efter före, tar inte ansvar för sina handlingar, är kortsynta och urusla förebilder för oss andra!

Göran Svensson

Annonser

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s