Jämför detta med, 572 kronor per asylsökande och dygn.

Skolorna i Alvesta måste spara och i värsta fall kan man behöva skära ner på mjölken skolmatsalarna. Foto: Suvad Mrkonjic
Skolorna i Alvesta måste spara och i värsta fall kan man behöva skära ner på mjölken skolmatsalarna.

Hotet: Ingen mjölk i skolmatsalarna

– Skulle vi dra in på mjölken kommer jag få det jobbigt med media, svarar utbildningsnämndens ordförande Lars-Olof Pettersson (S) tillSmålandsposten.

En besparing på två procent föreslås i Alvesta kommun.

Kommunens skolrektorer har varnat för konsekvenserna: 40 tjänster kan försvinna, elever med extra stöd drabbas hårdast och det kan bli tuffare arbetsbelastning för personalen, skriver Smålandsposten.

I värsta fall kan man få dra ner på mjölken i skolmatsalar, varnar kommunens kostchef Sofia Herbertsson. Hon säger också till Smålandsposten att elever vid gymnasieförberedande program kan få betala sin egen lunch.

”Ska inte säga upp personal”

Lars-Olof Pettersson (S), utbildningsnämndens ordförande, säger dock att man efter varningarna kan ha hittat en lösning.

– I vårt nya förslag har vi plockat pengar från olika områden och då blir det en jämnare fördelning mellan enheterna så att det inte ska så slå orättvist. Vi har även sagt att vi inte ska säga upp någon personal, säger han till Smålandsposten.

I dag tar politikerna i utbildningsnämnden beslut om hur besparingarna ska genomföras.

– Nu har vi inte antagit budgeten än. Detta är bara ett förslag. Men skulle vi dra in på mjölken kommer jag få det jobbigt med media, säger Lars-Olof Pettersson till Smålandsposten.

Annonser

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s