Vad är det som händer nu i Sverige ?

Sverigedemokraterna är nu största partiet inom LO.

På bara elva månader har SD har gått från att ha 19,1 till 31,1 procent av medlemmarnas röster, enligt Svenska Dagbladets Sifoundersökning.

Det betyder att de gått om Socialdemokraterna i det tidigare S-märkta fackförbundet.

– Det får nog ordförande Karl-Petter Thorwaldsson och en del andra på LO-borgen att börja fundera, säger statsvetaren Tommy Möller till Svenska Dagbladet.

Socialdemokraterna har tappat 17 procentenheter av LO:s medlemmar sedan januari, och har nu stöd av 28,9 procent. Det avslöjar en väljarundersökning som Svenska Dagbladet beställt av Sifo.

– Det är ett stort och allt mer växande problem inom S hur man ska hantera det här, säger statsvetaren Tommy Möller till SvD.

Enligt Sifoundersäkningen ligger Socialdemokraterna mer stabilt om man ser till hela landets väljare. Sedan mätningen i januari har S tappat 0,8 procentenheter, ett resultat som ligger inom undersökningens felmarginal.

Sifos mätning genomfördes mellan 7 och 17 december. Drygt 1 900 personer svarade på frågan vad de skulle rösta på om det var val idag.

Annonser

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s