Dessa djävla myndigheter…

Det här är Sheikh. Han kom till Sverige för fem år sedan för att skapa sig en bättre framtid. Han fick arbetstillstånd och har arbetat i vårt lilla familjeföretag sedan dess.
Om ett par veckor ska han utvisas vilket gör oss väldigt ledsna.
Orsaken till utvisningsbeslutet bygger på en vansinnig teknikalitet.
För några år sedan ville Sheik studera svenska för att bättre komma in i samhället. För att kunna gå på undervisningen drog han ner något på sin arbetstid dagtid. Han kompenserade inkomstbortfallet genom att ta ett jobb till, på Posten, där han kunde jobba kvällar och tidiga morgnar.
Han hade ingen aning om att han genom detta bröt mot en av Migrationsverkets märkligaste regler. Eftersom Sheikh fick lön från TVÅ arbetsgivare istället för en bröt han mot myndighetens krav. 2012 tjänade han 1900kr för lite per månad hos den arbetsgivare som han lämnat som garant. Att han kompenserat för detta, inte tagit emot något bidrag och samtidigt lätt sig svenska flytande spelar ingen roll. Han har brutit mot reglerna. Han ska utvisas.
Han ska på egen bekostnad lämna Sverige om några veckor – detta trots att han har uppsägningstid på såväl lägenhet som arbete.
Vi har försökt få Migrationsverket att ändra sitt beslut. I onsdags lämnade vi in överklagan till absolut sista instans men de säger att chansen att beslutet ska ändras är i princip obefintlig.

Stelbenheten är total. Ingen hänsyn kan tas. Handläggarna kan inte visa praktisk förståelse eller lyssna på det sunda förnuftet eftersom de då riskerar att prickas om de inte följer rådande lagar och regler.

Tiden börjar rinna ut och vi står handfallna. Kan vi tillsammans göra en sista ansträngning, en sista insats för att Sheikh ska få stanna och leva i sitt nya hemland som han älskar?

Snälla, hjälp Sheikh. Hjälp oss. Hjälp Sverige. För vi vill verkligen inte leva i ett land som kan bete sig så hjärtlöst på grund av en märklig teknikalitet som inte har någon verklig betydelse i detta fall?

Tack för din hjälp att sprida detta.

Om du vill ha mer information – kontakta mig.

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s