Han gör allt så jäkla bra Marcus Oscarsson.

VINNARE – MARCUS SVARAR & FÖRKLARAR MED STOR ANALYS
ANNA——NR 1—ÖKAR till 37% – Stabil med tydlig politik
ANNIE—–NR 2—ÖKAR till 35% – Oräddhet ger förtroende
JAN——–NR 4—ÖKAR till 30% – På gång uppåt
JIMMIE—-NR 7—ÖKAR till 21% – Populär hos verklighetens folk
EBBA——NR 8—ÖKAR till 16% – Ökar sakta men säkert

FÖRLORARE
STEFAN—NR 3–TAPPAR till 30% – Stor förtroendekris
GUSTAV–NR 5—TAPPAR till 26% – Klagar på sin egen politik
JONAS—-NR 6—TAPPAR till 24% – Osynlig på sistone
ÅSA——–NR 9—TAPPAR till 12% – Katastrofalt läge

ANALYS – ORSAKEN BAKOM SIFFRORNA
-ANNA (M) Pekas ofta ut som stel och trist men väljarna vill inte ha en clown som ledare. I takt med att många ansett att regeringen hanterat flyktingkrisen med osäkerhet har AKB framstått som ett stabilt alternativ med tydlig och resolut politik.
-ANNIE (C) Sett till partistorleken är Annie en lysande stjärna. Trots mammaledighet ökar populariteten. Hennes motstånd till Alliansens tuffare flyktingpolitik visar att Annie är rak och orädd. Det skapar förtroende även hos motståndare som är emot politiken.
-JAN (L) Liberalernas ledare ökar i opinionen och briljerar när det gäller retoriken. Men för själva partiet går det sämre och behovet av politikutveckling är stort. Socialliberala förslag kan vara på gång.
-JIMMIE (SD) Populärare hos verklighetens folk än i Stockholms fina salonger. Ang flyktingnivåer och tiggeri anser många att SD säger vad vanligt folk tycker medan andra (förutom M) tassar runt. Den stora frågan är om SD vill stödja en Alliansbudget och bädda för regeringsskifte eller stå kvar vid att fälla varje budget. Oklart efter M:s nya flyktingpolitik.
-EBBA (KD) Bara aktiv partiledare några få månader och därför fortfarande okänd för många. KD var först i Alliansen med tuffare flyktingpolitik. Men M följde efter. KD var även först att rata DÖ. Men M följde efter – igen. Nu krävs nya profilfrågor, kanske tiggeriet.

-STEFAN (S) Hans flyktingåtstramning stöds av 75% och de hårdare terrorlagarna av typ 99%. Men det hjälper inte om man inte marknadsför sin politik. Uppskjutandet av id-kontroller till 4 jan skapade ännu mer förvirring. Kan inte näta trots öppet mål. Nu krävs nya förslag ang jobbpolitiken. Kommer få draghjälp av Sveriges goda ekonomi.
-GUSTAV (MP) Osynlig på sistone. MP upplevs mer som bromskloss än som idéspruta i regeringen. Istället för att säga ”nu ska vi hjälpa flyktingarna på andra sätt, tex i närområdet” klagade han på sin egen regering – trots att 52% av MP-väljarna själva vill ha stramare flyktingpolitik.
-JONAS (V) Har guldläge som kan få med saker i budgeten men slipper ta regeringsansvar. Men Jonas själv har varit osynlig på sistone och då faller siffrorna. Men partiet ökar och Jonas troligen likaså om han bara syns mer i media.
-ÅSA (MP) Har rasat till katastrofnivåer som blir svåra att ta sig ur. Nu krävs omfattande insatser för att vända uppåt igen.

Annonser

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s