God Jul Stefan Löfven och ni andra som ställt till det i Sverige.

Katja Beck-Harrbys foto.
Katja Beck-Harrby

Detta är Nina, min lillasyster. Nina föddes frisk men för tidigt. Pga några läkarmissar och en bristfällig kuvös, fick Nina svåra CP skador. Detta uppdagades först efter ett år, efter påtryckningar från mina föräldrar att ngt inte stod rätt till med Nina. Min lillasyster är blind, spasmisk, har epilepsi och sitter i rullstol, då nervskadorna har gjort att hon inte har ngn balans. Nina kan kommunicera genom att svara Ja, Nej eller andra typer av ljud som vi får tolka. Men hon är skärpt och hänger med i samtal.
Nina är precis som en ”vanlig” lillasyster, levnadsglad, älskar att sjunga, simma och umgås med familj och vänner. Den enda skillnaden är hon har personliga assistenter som hjälper henne med precis allt.
För ett par veckor sedan sa politikerna att man måste skapa medel för att ta hand om alla flyktingar som flyr från elände och krig. Dessa medel skulle man ta från ex. Handikappade individer. Och så har skett. Nu har Nina endast en assistent. Enligt utredningar och arbetsmiljöföreskrifter krävs det två personliga assistenter för att ta hand om Nina. Annars får de inte lyfta henne. Man har även dragit in på sjukgymnastiken som Nina verkligen behöver för att inte ha ständigt ont.

I julklapp önskar jag att alla politiker ska få sitta fastspända i en rullstol, med ögonbindel och ständig muskelanspänning. De ska även utrustas med blöja, den kommer att bytas i mån av tid och om någon extra assistent kommer till undsättning…
Jag säger inte att vi inte skall hjälpa människor i nöd! Självklart ska vi det! Men det kan inte vara meningen att medel skall tas från de som redan är svaga?! Nina har tur! Hon har en familj som slåss för hennes rättigheter. Men i vårt avlånga vackra land lever människor med särskilda behov som inte orkar, kan eller har någon som kan slåss för deras rättighet.

Dela gärna!

Nu får det vara nog med dumheter!

Annonser

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s