Detta är Sverige idag.

Översättning av denna artikel:

  • Ett 30-tal muslimska män menade att kvinnan brutit mot sharia genom att uppehålla sig i Sverige utan en ledsagande man. Därför skulle hon våldtas och tonårssonen dödas.
  • Två svenska medborgare dömdes av Göteborgs tingsrätt för att ha anslutit sig till en islamistisk terrorgrupp i Syrien och där mördat två fångar. Bevis i form av en videofilm visade hur ett av offrens huvud skars av. ”Varje kväll innan jag har somnat har jag sett huvudet som hänger där.” — Lagman Ralf G Larsson.
  • På natten vaknade hon av att irakiern var i full färd med att våldta henne. Hon slet sig loss och fick tag i en tågvärd. Först ville hon inte polisanmäla mannen. ”Hon tyckte synd om honom [våldtäktsmannen] och var rädd att han då skulle utvisas till Irak.”
  • En vecka efter att Sverige höjde terrornivån till den högsta någonsin, slog polisen larm om – deras vapen är inte bra nog för att förhindra eventuella terrorattacker.

4 november: Migrationsverket skickade ut ett pressmeddelande om att de sedan i juni nyanställt närmare tusen personer. Nu har myndigheten över 7 000 anställda, inklusive timanställda och de som har konsultuppdrag, vilket är en fördubbling sedan 2012 då man hade3 350 anställda. De flesta nyanställda har fått jobb inom asylprövningen, men även på mottagningsenheterna och ansökningsenheterna har man blivit betydligt fler. Som om inte det extremt höga inflödet av migranter denna höst var nog, har verket dessutom problem attbehålla de anställda de har. Personalen klagar nu på att de blir illa behandlade, samtidigt som de förväntas ligga i ständig beredskap och eventuellt tvingas arbeta på julafton.

4 november: Bobel Barqasho, en 31-årig syrian dömdes av Högsta domstolen till 14 år i fängelse. Innan fallet nådde HD, hade Barqasho först fått 9 år av tingsrätten och sedan friats av hovrätten. I februari 2013 kastade han ut sin hustru från en balkong på sjätte våningen. Mot alla odds överlevde kvinnan fallet på 13 meter, men hela hon var i bitar. När hon vaknade upp efter fem veckor i koma hölls hennes huvud samman av en hjälm, ansiktet hängde löst, tänderna var borta. I hovrätten lyckades försvaret så tvivel om exmakens skuld genom att hävda att kvinnan varit deprimerad och själv hoppat, och släppte honom därför ut häktet. När HD dömde honom till 14 år hade Barqasho försvunnit. Han är nu internationellt efterlyst.

6 november: Grönkullaskolan i Alvesta höll stängt sedan ett rykte om en våldtäkt på skolan hade spridits på sociala medier. En somalisk pojke hade uppenbarligen under en tid sexuellt trakasserat en 12-årig flicka. 17 oktober ska han ha gått ett steg längre då han ska ha dragit in flickan bakom en buske och våldtagit henne. Flickans pappa hade utan framgång försökt få skolan att göra något åt situationen, men inte ens efter den polisanmälda våldtäkten agerade skolledningen. Pojken fick gå kvar på skolan – fast på andra tider än flickan. Till webbtidningenFria Tider sa förtvivlade föräldrar: ”Vi blir spottade i ansiktet för att vi är svenskar.” Många svenska föräldrar har nu flyttat sina barn till andra skolor i protest mot att skolledningen, som de uppfattar det, står på förövarens sida.

9 november: Visselblåsaren och debattören Merit Wager avslöjade på sin blogg att handläggarna på Migrationsverket fått order om att ”alla som inte ser ut att vara 40 år eller äldre skulle vi godta påståendet [om] att de är barn.” 1 december i år när osannolika 32 180”ensamkommande flyktingbarn” anlänt (därefter har ytterligare 1 130 anlänt), har regeringen bestämt sig för nya regler. Om förslaget går igenom riksdagen kommer alla som ser överåriga ut att tvingas genomgå en medicinsk ålderskontroll. En förklaring till att Sverige slutade ålderstesta ”barnen” är att barnläkarna vägrade genomföra kontrollerna, då dessa ansågs ”otillförlitliga”.

10 november: En 28-årig irakier åtalades för att ha våldtagit en kvinna på ett nattåg mellan Finland och Sverige. Mannen hade tänkt söka asyl i Finland men var missnöjd med standarden där och tog därför ett tåg tillbaka till Sverige. I en liggvagn (där män och kvinnor blandas) träffade han och två andra asylsökande en av de många svenska kvinnor som ömmar för ”nyanlända”. Kvinnan gick och köpte smörgåsar till männen och de drack vodka. När två av männen började tafsa på kvinnan sa hon åt dem att sluta, men valde ändå att lägga sig och sova. På natten vaknade hon av att irakiern var i full färd med att våldta henne. Hon slet sig loss och fick tag i en tågvärd. Till dennes förvåning ville hon först inte polisanmäla mannen. I domen står: ”Tågvärden frågade om han skulle ringa till polis. Till en början ville hon inte det, eftersom hon inte ville sätta N.N., som är asylsökande, i en jobbig situation. Hon tyckte synd om honom […] och var rädd att han då skulle utvisas till Irak.”

Mannen dömdes till ett års fängelse, 85 000 kronor i skadestånd till kvinnan samt utvisning i fem år.

10 november: En algerisk och en syrisk asylsökande åtalades för våldtäkt av en svensk kvinna i Strängnäs. Männen, en 39-åring från Algeriet och en 31-åring från Syrien, befann sig på samma krog som kvinnan en augustikväll i år. När kvinnan lämnade restaurangen gick en av männen ifatt henne, drog ner och våldtog henne. Efter våldtäkten gick kvinnan vidare och överfölls då av två andra män – syriern och en okänd man. Hon våldtogs både vaginalt och analt och syriern ska också ha spottat henne i ansiktet och sagt: ”I’m gonna fuck you, little Swedish girl.” De åtalade männen bodde på samma asylboende, men har i polisförhör nekat till att de känner varandra. 1 december kom domen – den förste våldtäktsmannen dömdes till 2,5 års fängelse, 117 000 kronor i skadestånd samt utvisning till Algeriet. Den andre våldtäktsmannen dömdes för grov våldtäkt till fyra års fängelse, men kan inte utvisas eftersom ”det för närvarande är ett generellt hinder mot att verkställa utvisningar till Syrien”. Han ska betala skadestånd till kvinnan på 167 000 kronor.

13 november: Rättegången inleddes mot åtta eritreanska män mellan 19 och 26 år som enligt tingsrätten ”rått och hänsynslöst” gruppvåldtog en kvinna i 45-årsåldern. Kvinnan satt i en trappuppgång och väntade på en väninna när hon bjöds in till lägenheten där männen befann sig. Därinne blev hon kastad i golvet, fasthållen, slagen och brutalt våldtagen av flera av männen. I förhör berättade kvinnan: ”Det kändes som fingrar och händer fanns överallt. Fingrar fördes in både i underlivet och i analöppningen. Det gjorde väldigt ont. Naglarna kändes.” Hon hörde också att eritreanerna skrattade och hade skoj på sitt eget språk medan de våldtog henne. ”De verkade ha väldigt roligt”, sa kvinnan.

Kvinnan lyckades fly när två av männen började slåss med varandra om vem som hade rätt till hennes kropp. Hon försökte då ta sig ut ur lägenheten, men en av männen drämde en kastrull i huvudet på henne så att hon svimmade. Efter att ha vaknat till liv kastade hon sig ut genom ett fönster och kontaktade en granne.

Falu tingsrätt anser det styrkt att flera män deltog i våldtäkten, men åklagaren kunde inte bevisa vem som gjort vad. Därför döms bara en av dem för grov våldtäkt, till fängelse i fem år. De övriga kommer undan med tio månaders fängelse för underlåtenhet att avslöja grov våldtäkt. Alla får stanna i Sverige efter avtjänat straff.

14 november: Säkerhetspolisen, Säpo, varnade ännu en gång för att muslimska terrorister kan gömma sig i de enorma migrantströmmarna. Antalet ärenden har tredubblats i år och det handlar om flera hundra personer som kan vara redo att utföra dåd liknande Parisattentaten. Mörkertalet antas vara mycket stort eftersom Migrationsverket ligger långt efter med att handlägga alla de omkring 150 000 asylsökande som anlänt till Sverige i år.

14 november: Sveriges utrikesminister Margot Wallström gjorde ännu ett märkligt uttalande om Israel som fick diplomatiska konsekvenser. I en intervju med Sveriges Television fick hon frågan:

”Hur orolig är du för radikaliseringen av unga människor i Sverige som strider för IS?” Wallström svarade: ”Ja, det är klart att vi har anledning att oroas inte bara i Sverige utan runt om i världen, för att det är så många som radikaliseras. Och man kommer tillbaka till situationer som den i Mellanöstern, där inte minst palestinierna ser att det finns ingen framtid för oss, vi måste antingen acceptera en desperat situation eller ta till våld.”

Två dagar senare kallades Sveriges ambassadör i Israel, Carl Magnus Nesser, upp till Israels utrikesdepartement. En talesman där, Emmanuel Nahshon, sa senare till Reuters: ”Den svenska utrikesministerns uttalande är förfärande fräckt … [Hon] uppvisar genuin fientlighet när hon pekar på något slags samband mellan terrorattackerna i Paris och den komplexa situationen mellan Israel och palestinierna.”

I ett formellt klargörande förnekade svenska utrikesdepartementet att Margot Wallströms uttalande i intervjun skulle koppla samman Parisdåden med konflikten mellan Israel och Palestina. Den moderate riksdagsledamoten Hanif Bali twittrade att Wallström ”uppenbarligen har Israel-tourettes”.

18 november: MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, höjde tonläget ochvarnade för att asylmottagningen är ”mycket ansträngd” och att situationen bara blir värre. På flera håll beräknar man att uthålligheten bara räcker till december. Migrationsverket bedömde samtidigt att man måste få fram ytterligare drygt 13 000 platser i så kallade evakueringsboenden.

”Problemet kan inte lösas fullt ut även om Försvarsmakten ställer fler boenden till förfogande eller om MSB skulle anordna fler tältboenden”, skrev MSB.

Det massiva inflödet av asylsökare leder också till ”utträngningseffekter inom hälso- och sjukvård samt socialtjänst”, enligt myndigheten: ”Man har så fullt upp att hantera ensamkommande barn och asylsökande så att man får problem med den ordinarie verksamheten, till exempel inom sjukvård och socialtjänst, sa Alexandra Nordlander, verksamhetsansvarig för operativ analys på MSB, till Aftonbladet.

19 november: En brand bröt ut på Lundsbrunns kurort, ett par veckor efter att planerna på att förvandla den anrika byggnaden till landets största asylboende offentliggjorts. Enligt polisen var branden inte anlagd, utan startade i en pelletsbrännare.

Många hotell och spa-anläggningar har lockats av Migrationsverkets ekonomiskt fördelaktiga villkor. Lundsbrunns kurort har anor från 1890, men redan på 1700-talet fick Odenskällan medicinsk användning och 1817 upprättades ett lasarett där. I den lilla byn bor färre än 1 000 personer, så när kurortshotellet beslöt sig för att anta ett erbjudande från Migrationsverket om att tillfälligt lägga ner verksamheten, stod invånarna inför en fördubbling av befolkningen. Lundsbrunn skriver på sin hemsida att de ser förvandlingen från kurort till asylboende som något tillfälligt.

20 november: Norrmannen Petter Stordalen, miljardären som styr över hotellkedjan Nordic Choice Hotels, meddelade att kedjans många hotell i Skandinavien och de baltiska staterna skulle sluta servera korv och bacon på frukostbuffén. En buffé som tidigare i år utsågs till den bästa i världen av brittiska tidningen The Mirror. Uppenbarligen hade inte utmärkelsen någon betydelse. Hotellet uppgav hälsoskäl bakom förändringen, men det gick inte många timmar förrän internet surrade av spekulationer om att handlade om anpassning till islamiska halal-regler. En vecka senare backade Stordalen. Reaktionerna från gästerna blev för starka, exempelvis luftade många sin vrede över baconstoppet på Stordalens Facebook-sida. Stordalen lät meddela: ”Gästerna har talat. Comforts Hotels tar tillbaka bacon på menyn.”

23 november: 32-årige Hassan Mostafa Al-Mandlawi och 30-årige Al Amin Sultan, åtalades vid Göteborgs tingsrätt, misstänkta för att våren 2013 ha rest till Syrien och mördat minst två män. Brottsrubriceringen är terroristbrott, med folkrättsbrott och mord som alternativa yrkanden. Chefsåklagare Agnetha Hilding Qvarnström vid Riksenheten för säkerhetsmål sa: ”Gärningen har varit avsedd att skada staten Syrien och injaga skräck hos befolkningen, därav rubriceringen terroristbrott. Svårigheten ligger i att till fullo klarlägga om de här männen varit del av en väpnad grupp och agerat inom ramen för den väpnade konflikten eller inte.”

Männen kom till Sverige som barn från Irak respektive Etiopien. De har vuxit upp i Sverige och är svenska medborgare. 2013 reste de till Syrien och anslöt sig till en av de många islamistiska terrorgrupper som härjar i landet. Enligt åtalet mördade de två tillfångatagna arbetare i ett industriområde i Aleppo genom att skära halsen av dem. Åklagaren skriver i sin stämningsansökan att ”Al-Mandlawi och Sultan båda har uttryckt glädje över gärningarna”.

Under rättegången visades filmer på avrättningarna, ändå nekade båda männen. De närvarande var överens om att det var de starkaste filmer som någonsin visats i en svensk domstol. Först får en man halsen avskuren och man ser hur blodet forsar innan han dör. Därefter kapas den andre mannens huvud från hans kropp och gärningsmannen håller upp det i luften till jubel från övriga närvarande. Lagman Ralf G Larsson berättade för nyhetsbyrån TT: ”Varje kväll innan jag har somnat har jag sett huvudet som hänger där.”

Domen kom 14 december: Båda männen dömdes för terrorbrott till livstids fängelse. Domen kommer enligt försvarsadvokaterna att överklagas.

Två svenska medborgare dömdes av Göteborgs tingsrätt för att ha anslutit sig till en islamistisk terrorgrupp i Syrien och där mördat två fångar. Videobevis (t v) visade hur ett offer halshöggs. På frågan om hon är orolig över radikaliseringen av unga svenskar som väljer att slåss för IS, skyllde utrikesminister Margot Wallström (t h) på Israels behandling av palestinier.

25 november: Stolt meddelade Ängelholms kommun att de fått en riktig världsartist till invigningen av stadens 500-årsjubileum. Mezzosopranen Susanne Resmark som framträtt på La Scala i Milano och The Metropolitan i New York skulle för första gången framträda i sin hemstad. Ängelholmarna skulle alldeles gratis få avnjuta mezzosopranen som av många anses vara en av världens främsta. Men två dagar senare meddelade lokaltidningen Helsingborgs Dagblad att Resmark minsann skrivit islamkritiska inlägg på sin Facebook-sida, och fick kommunen att i all hast avboka stjärnan. I ett samtal med Dispatch International erkände journalisten Jan Andersson att tidningens reportrar på bästa Stasi-vis letat bland Resmarks citat för att mer eller mindre tvinga kommunen att avboka henne. Andersson sa: ”Det gjorde vi jävligt bra!”

27 november: En vecka efter att Sverige höjde terrornivån i landet till den högsta någonsin (4 på den 5-gradiga skalan), slog polisen larm om att deras vapen inte är bra nog för att förhindra eventuella terrorattacker.

”Vi skickas ut utan adekvata vapen, bara nio millimeters tjänstepistoler. Vi har också fått höra att det kanske inte kommer att finnas tillräckligt med skyddsvästar och skottsäkra hjälmar. Det känns som att skickas ut på lejonjakt med ett ärtrör och en overall gjord av zebrakött”, skrev polismannen ”Christian” i en incidentrapport som nyhetsbyrån Siren kom över.

Hans kollega ”Niklas” skrev att han varit tvungen att patrullera utan skyddshjälm vid en plats där man misstänkte att terrorattacker kunde äga rum, eftersom de hjälmar som fanns inte passade hans huvudstorlek: ”Utan rätt utrustning och med otillräcklig utbildning i taktik och skjutning fick vi jobba som levande måltavlor utan chans att försvara oss själva eller våra [platser] mot en eventuell attack.”

Poliserna vill kunna använda förstärkningsvapen, så kallade MP5, en kulsprutepistol som avfyrar vanlig pistolammunition men har längre räckvidd än det vanliga tjänstevapnet. Men få har utbildats på det vapnet, och de vapen som finns ligger på stationen – inte i polisbilarna. Martin Lundin vid polisens Nationella operativa avdelning menade att kritiken i viss mån är rätt: ”Framöver kommer det sannolikt att krävas en större resurs som kan använda vapnet.”

28 november: En stor mobb på ett asylboende i Nora försökte ta sig in till en kvinna och hennes son som barrikaderat sig i ett rum. Ett 30-tal muslimska män menade att kvinnan brutit mot sharia genom att uppehålla sig i Sverige utan en ledsagande man. Därför skulle hon våldtas och tonårssonen dödas. Personal på boendet larmade polisen, som kunde avstyra mordplanerna.

Annonser

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s