Se nu till att de får riktiga straff.

Under nyårsnatten utsattes ett hundratal kvinnor för sexuella övergrepp utanför tågstationen i Köln. NU riktas stark kritik mot polisen och asylpolitiken i Tyskland. Foto: Oliver Berg / Epa / Tt
Under nyårsnatten utsattes ett hundratal kvinnor för sexuella övergrepp utanför tågstationen i Köln. NU riktas stark kritik mot polisen och asylpolitiken i Tyskland.

 Foto: OLIVER BERG / EPA / TT

Två gripna efter massövergrepp i Köln

Publicerad 8 jan 2016 kl 14.13

Två personer har gripits efter massövergreppen mot unga kvinnor i Köln under nyårsnatten.

Nu riktas också hård kritik mot asylpolitiken i Tyskland – och mot polisen, rapporterar bland andra Sveriges Radio.

Det var på nyårsnatten som ett hundratal kvinnor blev angripna framför järnvägsstationen i Köln. Bland annat utsattes de för stölder, hot och sexuella övergrepp.

Invandrarkritiska röster anklagade efteråt medier och tyska myndigheter för att ha tystat ner det som skett eftersom männen som angrep kvinnorna ska ha haft nordafrikanskt ursprung.

På onsdagen rapporterar flera tyska medier att två personer gripits, misstänkta för övergreppen. Samtidigt kräver Tysklands inrikesminister Thomas de Maiziére hårdare tag.

Han ska bland annat ha sagt att en ”ny dimension” blottläggs av att ”ett så stort antal personer, uppenbarligen med migrationsbakgrund, ska ha begått dessa övergrepp”, vilket även SVT rapporterat. Både asylpolitiken och polisen får sig en känga.

– Polisen kan inte arbeta på det här sättet. Jag kräver en snar förklaring, sade de Mazière till tv-kanalen ARD och pekade på det faktum att polisen efter nyårsnatten sa att allt gått lugnt till.

Het debatt blossar upp

Händelsen har också blossat upp till en stor debatt där de etablerade partierna i Tyskland dels betonar att detta inte får leda till generaliserande fördömanden av människor som flytt undan våld och förföljelse. Men också om åtgärder som innebär en tuffare asylpolitik där man snabbare ska kunna avvisa asylsökande som begår brott i Tyskland.

– Det här handlar inte om varifrån någon kommer utan om vad de gjort, har justitieminister Heiko Maas sagt vid en presskonferens efteråt, enligt SVT.

 
Annonser

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s