Pessimismen sprider sig – majoritet tror Sverige blir sämre..

SÄLEN. Pessimismen breder ut sig.

54 procent av svenskarna tror att de kommer bo i ett sämre land om fem år – en ökning med 12 procentenheter jämfört med året innan.

Det visar en ny undersökning från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap MSB.

I dag, under Folks och Försvars rikskonferens i Sälen, presenterade generaldirektören Helena Lindberg den statliga myndigheten MSB:s årliga opinionsundersökning. I den frågar man allmänhetens om deras syn på samhällsskydd, beredskap, säkerhetspolitik och försvar.

Årets mätning visar att pessimismen har spritt sig i landet under det dramatiska året 2015.

Majoritet tror det blir sämre

Över hälften, 54 procent tror att Sverige kommer vara ett sämre land att leva i om fem år, en ökning med 12 procentenheter jämfört med 2014. Nästan var femte person, 19 procent, tror att Sverige kommer att vara ett mycket sämre land om fem år. Det är den högsta siffran sedan frågan ställdes på ett liknande sätt första gången 2005. Bara 13 procent tror att landet kommer vara ett mycket eller något bättre land om ett par år.

Mätningen visar också att oron bland svenska folket öka rejält när det bland annat gäller utvecklingen i Mellanöstern, internationell terrorism, relationen mellan den muslimska och kristna världen samt stora flyktingströmmar.

Hela undersökningen går att läsa här.

 
Annonser

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s