Tydligen finns det pengar till en del ?

Raseri mot Kommunal efter slöseriavslöjandet

 

Hundratals miljoner har spekulerats bort i krog- och restaurangbranschen – samtidigt som ledningen åker på alkoholstinna lyxresor.

Fackförbundet Kommunals medlemmar rasar nu mot slöseriet.

”Ni borde skämmas. Ni ställer knappt upp för era medlemmar, men ser nu varför. Ni kommer förlora så många medlemmar och jag kommer bli en av dem. Jag hoppas ni åker dit”, skriver besvikna Angelica på förbundets Facebook.

  Jonas Sjöstedt (V).

 

Varje år får fackförbundet Kommunal in mer än en miljard kronor bara i medlemsavgifter.

Aftonbladets avslöjande om att man gått back 320 miljoner på krog- och konferensverksamhet väcker ont blod bland medlemmarna.

”Oförsvarbart. För jävligt. Fackavgiften är så hög att man nästan inte har råd att vara medlem. Blir inga nya medlemmar nu. Hög fackavgift för ett stort svek. Blir ledsen. Hopplöst. FACKPAMPAR. Omoraliskt”, skriver medlemmen Anette.

”Förtroendet i botten”

Undersköterskan David uppmanar ledningen att i framtiden slopa spriten.

”Detta är bedrövligt!!! Era medlemmar sliter i lågavlönade yrken dag ut och dag in, ni tycker att lönehöjning med 1000 kr minus skatt och minus er fackavgift är skäligt, och sedan kommer det fram att ni spekulerar bort hundratals miljoner…förtroendet för Kommunal har nått botten”, skriver han.

Även en av förbundets förtroendevalda vädrar på Facebook sin kritik:

”Om detta är sant så skäms jag att som förtroendevald arbetsplatsombud och skyddsombud. Hur ska jag kunna värva nya medlemmar och tala varmt om Kommunal när dom missbrukar och tar så illa hand om medlemmarnas pengar? Heligt förbannad blir jag”, skriver kvinnan.

Ett annat uttryck för ilskan mot Kommunal efter Aftonbladets granskning är att fackförbundets Facebook-sida verkar ha blivit hackad. På sin sida skriver de följande meddelande:

”Vi vill uppmärksamma er på att Kommunals facebook sida [sic] har blivit hackad och att någon svarar i vårt namn. Vi ber om ursäkt för dessa kommentarer//Admin”

”Otroligt jävla fel”

Göran Greider, chefredaktör på socialdemokratiska Dala-Demokraten, blev också väldigt upprörd av avslöjandet.

– Det är extra allvarligt för ett fackförbund som Kommunal. De har många medlemmar som har en misstro mot politiker, låga löner och taskiga arbetsförhållanden. Det är extra viktigt att deras företrädare framstår som rena, säger Greider i AB Morgon.

Han fortsätter:

– I det här fallet är det så otroligt jävla fel att ett fackförbund som Kommunal sysslar med sådant. Det är helt enkelt vansinnigt.

Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt är också missnöjd.

– Kommunal har en jätteviktig uppgift i svensk samhällsdebatt och det här försvagar deras möjlighet att ta tillvara på den, säger han i AB Morgon.

Moderaternas talesperson i arbetsmarknadsfrågor, tidigare arbetsmarknadsminister Elisabeth Svantesson, anser att Kommunal bör se över sina prioriteringar.

– Fler fackliga aktörer borde lägga tid och resurser på det som är de verkliga problemen på arbetsmarknaden. Berörda parter har ett stort ansvar för att fler ska få sitt första jobb, att sänka trösklar och göra det lättare att byta jobb.

Är det fel av ett fackförbund att ägna sig åt restaurang- och krogverksamhet?

– Det måste vara upp till medlemmarna i det fackförbundet, men jag skulle tro att de flesta medlemmarna tycker att det här sticker väldigt mycket i ögonen, säger Elisabeth Svantesson.

Annonser

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s