Avgå nu direkt.

Hur kan chefen för något så rötskadat sitta kvar?

Kommunals förbundsordförande Annelie Nordström vände sig i förrgår direkt till sina förtroendevalda i en videoinspelning, där hon inledde med att ­säga: ”Jag är hemskt ledsen för allt som har hänt de ­senaste dagarna. ”Jag tycker hela ansatsen visar på hur knasig hon är. Hon är ledsen över allt som hänt ”de senaste dagarna”? Borde hon inte vara ledsen för allt som hänt under de senaste åren på Kommunal?

Hade inte det varit mer passande om hon sagt: ”Jag är hemskt ledsen över att jag drivit ett fackförbund som på ledningsnivå är ruttet i grunden.”

Eller, borde hon inte säga: ”Jag är hemskt ledsen över att jag som högsta chef varit med och byggt den vidriga ledningskultur som ni nu ser vidderna av.”

Nordström verkar inte ­ beklaga att hennes fackförbund är ruttet, hon ­ verkar mest beklaga att det ruttna kommit ut i pressen.

Det är mer jag inte förstår. Varför hon inte avgår, till exempel. Aftonbladets granskning har nu visat att Kommunal på ledningsnivå är röt­skadat och korrum­perat in i grunden. Pamparnas spritfester, skumma lägen­hets­affärer, chefer som bor gratis på medlemmarnas bekostnad, sexshower på lyxkrogar.

Borde det inte vara givet: ­ Alla som någon gång bestämt ­ något på Kommunal under de senaste åren ska avgå. Och först av alla borde väl Annelie Nordström avgå.

Men hon skyller allt på kassören, som hon sparkar, och sen sitter hon kvar.

Ibland förstår jag mig inte på det där med drev och resultaten av dem. Ibland får nån avgå för en Toble­rone, medan andra får sitta kvar trots att de bevisat missköter sina chefsposter.

Maria Borelius blev handelsminister och fick avgå när det kom fram att hon vid ett par tillfällen betalat sin barnvakt svart – 20 år tidigare. Cecilia Stegö Chilò hade inte betalat tv-avgiften och försvann all världens väg som kulturminister.

All respekt till tv-avgiften, men det är trams.

Och nu visar Aftonbladet dag efter dag på det moraliska förfall som äger rum på Kommunal – men chefen sitter ändå kvar.

Hur kan det vara så?

Nu läser jag att många medlemmar i protest väljer att gå ur Kommunal. Jag tycker det är så fel. Det är inte medlemmarna som ska lämna Kommunal. De ska vara kvar. Det är cheferna som ska lämna. På en gång, tycker jag.

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s