Vilka jädra stolpskott det finns.

Gäng attackerade polisen med stenar

Publicerad 19 jan 2016 kl 09.39

Det var våldsamt upplopp i Alby natten mot tisdag.

När polis och räddningstjänst åkte för att släcka en brand blev de attackerade med stenar som kastades av ett stort ungdomsgäng.

– En större sten kastades mot en hundförare som träffades på ena armen, hon blev lindrigt skadad, säger Sven-Erik Olsson, polisens presstalesman.

Det var sent på måndagskvällen som det första larmet om en brand kom in till räddningstjänsten och polisen.

– När vi kom fram visade det sig brinna i en mindre fristående bod i parken som brann, säger Sven-Erik Olsson hos polisen.

Men brandsläckningen stördes – av stenkastande ungdomar. Enligt polisen var det ett 30-tal ungdomar som kastade sten och bland annat krossade en ruta på en av polisens bilar.

– En kvinnlig hundförare fick en sten på armen. Hon hade ingen fraktur men det blev en skada där. Vi har haft många patruller där i natt och de här ungdomsgängen har varit lite här och där, berättar Olsson och tillägger att även bilar sattes i brand.

– Man har hittat brännbar vätska där och har också kontrollerat ett antal personer på plats där. Men vi har inte lyckats binda någon till detta i nuläget.

”Risk att det blir normaliserat”

De våldsamma upploppet, med stenkastning och bilbränder, pågick fram till ett-tiden, natten mot tisdag.

På morgonen var dock ingen gripen.

– Facit är några uppbrända bilar och vi har inlett en förundersökning om försök till grov misshandel för stenkastningen och våldsamt upplopp, säger Olsson.

Enligt honom är detta inte första gången detta sker i området. Polisen har enligt sin hemsida också gjort en del identifieringar och någon naturlig brandorsak till den första branden finns inte.

– Det blir väl ganska vanligt att det blir så här när vi och räddningstjänsten dyker upp där i vissa områden. Vi har ingen gripen och jag arbetar normalt sett inte i de här områdena, så jag kan inte säga något om vilka det är som rör sig där, säger Olsson.

Vad den våldsamma attityden mot polisen och räddningstjänsten beror på kan han inte svara på.

– Ja… Jag vet inte. Det finns ingen naturlig förklaring. Risken finns ju att det blir nån slags normalisering av det här, det får det inte bli. De som har hand om utredningen måste titta på det och bedöma vilka möjligheter det finns att gå vidare i det här fallet.

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s