Varför gå arbetslös eller Fas3, bli politiker för fan..

Annie Lööf snabbstädar sina festnotor

Så försöker Lööfs departement mörka de otillåtna spritnotorna

Annie Lööf har varit öppen och tillgänglig för alla journalister som ville träffa henne efter kritiken mot Tillväxtverkets generaldirektör Christina Lugnet. Nu visar det sig att hon själv har stått bakom flera tveksamma representationsnotor.  Annie Lööf har varit öppen och tillgänglig för alla journalister som ville träffa henne efter kritiken mot Tillväxtverkets generaldirektör Christina Lugnet. Nu visar det sig att hon själv har stått bakom flera tveksamma representationsnotor.Foto: FELIPE MORALES

När Aftonbladet begärde ut handlingar kring näringsdepartementets internrepresentation fick Annie Lööf och hennes stab bråttom att städa upp efter sig.

I all hast gjordes löneavdrag för sprit och Centerpartiet tog över en omstridd krognota – som skattebetalarna först hade betalat.

– Det har skett på felaktigt sätt. Den skulle ha gått direkt till Centerpartiet, säger statssekreterare Håkan Ekengren.

 

För drygt en vecka sedan började Aftonbladet begära ut handlingar kring näringsdepartementets internrepresentation.

Vikarierande expeditionschefen Jenny Forkman bekräftar att näringsminister Annie Lööfs pressekreterare Kenneth Hultgren och presschef Anna-Karin Nyman fortlöpande har informerats om ärendet med Aftonbladet.

– Vi har ju de rutinerna att vi har en kontakt när det är media som begär ut uppgifter och handlingar, att vi har en information med vår presstab så att de känner till det och är beredda.

Flyttade över notan på partiet

När Aftonbladet i går begärde ut underlag och skriftväxlingar kring en spritnota på Villa Bonnier och en krognota på van der Nootska palatset hade ledningen därför hunnit städa upp efter sig.

I tisdags skickade statssekreterare Håkan Ekengren in en begäran om löneavdrag för spritnotan.

Samma dag skickades en räkning på 21 506 kronor till Centerpartiet för Annie Lööfs sommarmiddag på van der Nootska palatset.

Till en början hade allt gått till skattebetalarna, men detta ändrades det nu på innan de begärda handlingarna lämnades ut.

– Man har gjort en genomgång med anledning av utlämnandet. Men det tror jag man hade gjort i alla fall, säger vikarierande expeditionschefen Jenny Forkman.

Påstod att allt varit en ”interngranskning”

Innan Aftonbladet hade publicerat materialet ringde Lööfs pressekreterare Kenneth Hultgren i går till Sveriges Radios Eko-redaktion och förekom avslöjandet.

Versionen var nu att allt hade kommit fram tack vare en interngranskning på eget initiativ.

Annie Lööfs pressekreterare Kenneth Hultgren medger samtalet:

– Vi har haft en relation med Erik Ridderstolpe (reporter på Ekot) här under hela Tillväxtverkstiden och då kändes det naturligt.

Löneavdrag – men inte från ministern

Statssekreterare Håkan Ekengren är den som har fått löneavdrag för sprit och fördrink för 920 kronor på Villa Bonnier – trots att det står Annie Lööf på fakturan.

– Man kan säga att jag är personalchef för mina medarbetare, då håller jag i de här bitarna, säger han.

Ja, men hon står som värd, ska man vara formell hade det varit rimligt att hon skulle få löneavdrag, hon står på själva fakturan.

– När det gäller de här sakerna som har med personalansvar och personalaktiviteter att göra, då är det mitt ansvar att hantera de sakerna. Därför blir upplägget så här, det är praktisk smidig hantering av det här, säger Håkan Ekengren.

Om det faktum att skattebetalarna har fått stå för Annie Lööfs stabsfest på van der Nootska palatset säger Ekengren:

– Ja, det är fel och det har skett på felaktigt sätt. Den skulle ha gått direkt till Centerpartiet.

Tyst från Annie Lööf

Annie Lööf har varit öppen och tillgänglig för alla journalister som ville träffa henne efter kritiken mot Tillväxtverkets generaldirektör Christina Lugnet.

Men när Aftonbladet vill prata med henne om näringsdepartementets notor säger hennes pressekreterare Kenneth Hultgren:

– Jaså, det vill du. Jag är inte helt säker på att hon finns tillgänglig.

Annonser

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s