Finns det någon/några som inte luras ?

 

Det är som om godisaffären på söndag skulle ta tillbaka det lördagsgodis du inte åt upp. Eller att chefen tog tillbaka den lön du inte gjort av med i slutet av månaden. 

Och det är inga småpengar vi pratar om. Jag räknade lite på det och om vi antar att Vimlas användare kan representera en genomsnittlig mobilanvändare i Sverige och att det finns 10 miljoner mobilanvändare i Sverige så är det ofattbara mängder surf som bara försvinner. 63 miljoner gigabyte till ett värde av 1,2 miljarder kronor!

De svenska mobiloperatörerna har inget förtroende hos kunderna. Det är en bransch som är känd för avtal med långa bindningstider, obegripliga villkor och ont om klarspråk. Dessutom pågår månatliga stölder av data som deras kunder betalt för.

Men äntligen verkar en av jättarna ha börjat skruva lite på sig. Telia berättar att man ska kunna spara överbliven mobilsurf och använda den längre fram. Bra där Telia! Men det visar sig bara gälla för abonnemang med minst 12 gigabyte mobilsurf. Rent krasst gäller det alltså endast de kunder som betalar mest och som inte är särskilt priskänsliga.

De som däremot har lite surf (en majoritet av kunderna) har inte en chans att spara sin data tills när de verkligen behöver den. Men Telias nya giv är i alla fall ett litet steg framåt. Resten av branschen står och stampar.  

Vi måste dock vara ärliga med att vi inte varit bättre vi. Vimla har också nollställt användarnas surf. Raderat kvarvarande samtal, sms och mms. Men nu är det slut på det och det känns kanon.

Tack vara bra diskussioner i forumet av @Michael , @ovese , @zicca och många andra så har vi nu kommit fram till hur det borde fungera och gjort det så. Några exempel: 

Låt månadsdatan gälla i 2 månader 

Datamängd färskvara

Spara samtal

Alltså, från och med nu försvinner inte det du inte hunnit använda när månaden är slut. Den sparas för alla abonnemang och för alla medlemmar tills den används upp. Och du kan fortfarande byta upp eller ner i nivå om du behöver det. 

Vi har förresten redan börjat. Surf, samtal och meddelande som inte användes i januari finns redan som en pott hos våra medlemmar och du ser det när du loggar in på Mitt Vimla

Har man betalat för något ska man också få behålla det. Det känns så självklart, eller hur?

Johan

Affärsanvarig  @ Vimla

Annonser

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s