En ny dag i Sverige, eller ?

Vill se laglig våldtäkt – håller möte i Sverige

Publicerad 3 feb 2016 kl 16.53

Mannen som går under namnet Roosh V anordnar möten över hela världen för att sprida sina hårt kritiserade åsikter.

En av idéerna som skapar ilska är att han anser att våldtäkt borde vara lagligt.

Den här veckan planerar han att komma till Sverige.

Daryush Valizadeh från Washington D.C går under namnet Roosh V och är känd för sitt antifeministiska engagemang. Hans böcker och texter på nätet kritiseras för kvinnohat och en positiv inställning till våldtäkt.

Nu väntas han besöka 165 platser över hela världen för så kallade meetups, där specifikt heterosexuella män som delar hans kvinnosyn samlas, som Nyheter24 har skrivit om.

På listan av städer han ska besöka finns Stockholm. Den här veckan, den 6 februari, kommer Roosh V till Medborgarplatsen för att tala.

”Låt oss göra våldtäkt lagligt. Färre kvinnor skulle våldtas eftersom de inte frivilligt kommer droga sig själva med alkohol och följa med en främmande man till ett sovrum”, skriver han på sin hemsida.

Väcker stor ilska i sociala medier

Daryush Valizadeh kallar sig själv för ”pickup artist” och har gett ut 15 böcker som ger män råd om hur de kan förföra kvinnor i olika länder.

Hans texter och åsikter kritiseras hårt och hans möten är långt från välkomna i länderna han planerar att besöka.

I Australien har över 100 000 personer protesterat mot hans besök genom en namninsamling. Insamlingen ska skickas till polis med förhoppningen att stoppa Valizadeh.

”Australien har redan ett problem med våldtäkt, misshandel och våld mot kvinnor och behöver inte uppmuntran att skada kvinnor från människor som Roosh V och hans följare”, står det i insamlingen.

På Twitter skrev Ottawas borgmästare följande till Valizadeh: ”Ditt våldtäktsförespråkande, misogyna, homofobiska skräp är inte välkommet i Ottawa.”

”Det här är inte acceptabelt”

Även i Sverige har det startats en protest mot att Valizadeh ska få komma till Medborgarplatsen i Stockholm. Namninsamlingen kommer att skickas till statsminister Stefan Löfven.

”Nu är det dags för Sverige att stå upp mot hans hat mot kvinnor. Säg till den svenska regeringen att vi inte accepterar organiserat kvinnohat på våra gator och att de ska förbjuda Roosh V från att någonsin komma till Sverige”, står det på sidan.

Anna Sjövall, 29, är en av de kritiska rösterna i Stockholm. Hon reagerar starkt på åsikterna som framförs och menar att det är bakåtsträvande att låta mötet få äga rum.

– Det är viktigt att visa direkt att det här inte är acceptabelt. Den här typen av åsikter och evenemang är inte okej, det lyfter fram kvinnan som ett objekt och vi har kämpat i flera århundraden för att komma ifrån det. Det här är enligt mig ett stort steg tillbaka, säger hon.

Hon har skrivit på namninsamlingen för att stoppa Daryush Valizadeh från att komma till Sverige och hoppas att protesten ger effekt.

– Precis samma sak gäller för rasistiska möten och demonstrationer. Det är inget som samhället accepterar. Jag hoppas att det här får tillräckligt med spridning för att det inte ska få hända.

Annonser

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s