Ska migrationsverket straffas för detta, Svar JA..

 

Migrationsverket: Misstänkte Alexandra-mördaren är vuxen Den unge man som misstänks för mordet på HVB-hemmet i Mölndal är inget barn.

Den unge man som sitter häktad misstänkt för mordet på HVB-hemmet i Mölndal är vuxen. Det har Migrationsverket kommit fram till.

Migrationsverket har inte närmare kunnat slå fast exakt hur gammal mannen är, men gör bedömningen att han inte är under 18 år. När mannen häktades fanns det uppgifter om att han skulle ha varit född år 2000.

Verkets ställningstagande görs i ett beslut där mannens ansökan om uppehålls – och arbetstillstånd avslås.
– Migrationsverkets beslut att han är vuxen har betydelse även i brottmålet, säger kammaråklagare Linda Wiking.

Hon begärde under onsdagen förlängd häktningstid. Detta beviljade tingsrätten på torsdagen, utan ny förhandling. Nya tiden för åtal är därmed 25 februari.
Wiking vill inte ge något entydigt svar på om en utredning då är klar men säger:
– Vi fortsätter att höra personer och väntar på svar på analyser från bland annat Nationellt forensiskt centrum. Det kan ta tid, även om vi har förtur på grund av misstankarnas karaktär och den misstänktes ändå relativt ringa ålder.

Det var på morgonen 25 januari som 22-åriga Alexandra Mezher knivhöggs till döds på sin arbetsplats, ett HVB-hem i Mölndal där den misstänkte mannen bodde.
Strax efter attacken mot Alexandra Mezher attackerades en pojke som bodde på hemmet.
– Den häktade mannen är fortfarande på sannolika skäl misstänkt för mordförsök. De misstankarna har stärkts genom utredningen, säger Linda Wiking.

Åklagaren uppger att den mordmisstänkte mannen fortfarande är kvar på den rättspsykiatriska vårdenheten Rågården.

 

FAKTA: Åldersbestämning
• När den asylsökande inte har identitetshandlingar eller kan visa sin ålder på annat sätt, och Migrationsverket bedömer att personens ålder inte verkar stämma, håller Migrationsverkets personal ett samtal med den asylsökande i syfte att utreda personens ålder.

• Om handläggaren bedömer att personen är äldre eller yngre än den har sagt, ändrar handläggaren personens ålder i Migrationsverkets databas.
Migrationsverket informerar också den asylsökande om att den har möjlighet att gå till en läkare för att göra en medicinsk åldersbedömning eller läkarbedömning av åldern.

• Åldersbedömningen är frivillig och något som personen tillsammans med sin gode man får besluta om.

 

Annonser

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s