Är ni nöjda med att 90 procent är pojkar?

Det är skrämmande att du som politiker anser att jag ska vara tyst för att jag kritiserar en regering som kallar sig världens första feministiska regering – och som totalt glömt genusperspektivet i sin migrationspolitik, skriver Olof Jarlbro i en slutreplik.
SLUTREPLIK. Ewelina Anderson Edenbrink skriver i sin replik (Expressen 13/2) att ”Det minsta du kan göra är att vara tyst och låta människor överleva i fred”, efter att jag ifrågasatt varför det nästan bara kommer män och pojkar till Sverige.
Det är skrämmande att du som politiker anser att jag som fotograf och journalist ska vara tyst för att jag kritiserar en regering som kallar sig världens första feministiska regering och som totalt glömt genusperspektivet i sin migrationspolitik.
I mitt arbete runtom i världen är jag dock van vid att befinna mig i risksituationer på grund av att jag representerar det fria ordet – grundstommen i en demokrati.
Till råga på allt tror jag du missförstod mitt inlägg totalt. Fokus låg på att jag ville ha fler kvinnor och flickor till Sverige som söker asyl. Vill ni inte det inom Socialdemokraterna? Är ni nöjda med att 90 procent är pojkar och 10 procent är flickor?
Är det att hata för att jag anser att regeringen brister i sin hantering och glömmer de mest utsatta i krig som är kvinnor och barn?

Jag tog mig in i Syrien slutet av 2012 på grund av att det fanns bristande medierapportering och för det behövdes oberoende journalister på plats inne i kriget. Det kostade mig nästan livet, jag förlorade kolleger och nyvunna vänner.
Där fanns varken choklad eller film som du dillar om utan bara död och elände. Vilken människa utsätter sig för det frivilligt om han/hon inte bryr sig?
Min senaste bok Refuge handlar om syriska flyktingar i Bulgarien och jag rekommenderar dig att skaffa den, för i den finns både hjärta och empati för just människor på flykt.
Ja, man kan säga att den är en direkt motpol till regeringens svek när det gäller kvinnor och flickor från krig och flykt.

Olof Jarlbro
Fotograf och författare

Annonser

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s