Detta är Sverige i dag.

Siri är självutnämnd tafsvakt på badhuset Hoppas initiativet ska spridas – ”Kvinnor ska inte skrämmas bort”

Göteborg

Siri Bernhardsson, 24, fick nog av alla anmälningar om sexuella ofredanden på badhusen runtom i Sverige. Nu tar hon saken i sina egna händer och startar initiativet ”Tafsvakten”. I morgon vaktar hon badhuset i Kalmar.

Bild: Privat.

Bild: Privat

Anmälningarna om sexuellt ofredade kvinnor på badhus strömmar in till polisen och tycks aldrig ta slut. Nu har Siri Bernhardsson, från Kalmar, fått nog och har startat initiativet Tafsvakten.

– Jag blev så jävla förbannad alltså. Kvinnor har tidigare stridit för att kunna vara topless i badhusen, men nu handlar det om att de inte vågar ta sig dit längre. Kvinnor ska inte skrämmas bort från badhusen. Jag kände att jag får väl gå dit och kontrollera själv, säger hon.

I morgon ska hon vara ”tafsvakt” på Äventyrsbadet i Kalmar. Hon är där på eget initiativ, som en valig betalande badgäst. Hon säger att hon kommer att vara mer som ett par extra ögon i bakgrunden.

– Jag kommer att finnas där som stöd om någon vill prata med mig, säger hon.

Hon berättar att hon är peppad inför i morgon, men att hon känner en viss oro.

– Kanske att det finns en attityd att ”sätta dit Tafsvakten”? säger hon.

Hon berättar att hon har fått många positiva reaktioner från folk runtom i landet, som har mejlat och ringt för att uppmuntra henne.

Susanne Gryfelt, enhetschef vid Äventyrsbadet, är positiv till Siri Bernhardssons initiativ, men menar att hon inte kan agera vakt i badhuset.

– Vi är så klart för ett initiativ för att hjälpa flickor och kvinnor, men man kan inte komma hit och ta över badvakternas jobb, säger hon.

Det finns en anmälan om ofredande på Äventyrsbadet den 30 december 2015. Och ytterligare två föräldrar har hört av sig om att deras barn ska ha blivit ofredade. Men Siri Bernhardsson berättar att hon har fått mejl från flera badgäster som inte vågar gå till badhuset längre.

– Det känns trist att det inte har kommit till oss och berättat det. Jag har undersökt saken och det finns ingen grund till det. Men en anmälan är en för mycket, säger Susanne Gryfelt.

Tafsvakten är ett långsiktigt projekt och Siri Bernhardsson hoppas att det blir som en rörelse som sprider sig över hela landet.

– See more at: http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2990209-siri-ar-sjalvutnamnd-tafsvakt-pa-badhuset#sthash.RWMipbcD.dpuf

Annonser

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s