Varför ska de gå fria

Polisen utreder inte omskrivet bråk i Rinkeby

Polisen har beslutat att inte utreda händelserna under måndagen, då ett australiskt tv-team från Channel 9 kom i bråk med ungdomar i Rinkeby. Händelsen har fått stor spridning på nätet, men polisen betraktar saken som utagerad.

På måndagseftermiddagen uppgav ett australiskt tv-team att de attackerats av en grupp ungdomar i Rinkeby. Händelsen har kommenterats flitigt på Twitter och i andra sociala medier.

Teamet var där i sällskap med Jan Sjunnesson, skribent på den främlingsfientliga sajten Avpixlat, för att göra ett inslag till programmet 60 Minutes, rapporterar SVT.

Sjunnesson säger till SVT att tv-teamet blev omringat av en grupp maskerade män. Två ur teamet ska då enligt Sjunnesson ha blivit slagna i ansiktet.

 
 

Men polisen känner inte till något om detta, och har lagt ned anmälan direkt. Polisen har inte ens pratat med ungdomarna som enligt tv-teamet attackerat dem.

– Det var vid 16.45 som det blev någon form av tjafs. Vi vet inget om bakgrunden. Men polis larmades till platsen. Men när vi kom dit så hade ungdomarna försvunnit från platsen, säger Lars Byström, pressinformatör vid Stockholmspolisen till SvD.

Bråket ska ha börjat med att ungdomarna, som åkte bil, körde över foten på en person i tv-teamet. Det ska ha funnits spår från däcket på foten.

– Men det är svårt att bevisa att det skulle vara uppsåtligt. Ungdomarna var inte kvar. Och det är ju vi som ska bevisa det, säger han.

Att betrakta händelsen som smitning tycker han är långsökt.

– Det är inte säkert att man märker att man kör över något, säger han.

Dessutom fanns inga kvarstående kroppsskador att undersöka, förklarar han. Därför har polisen bestämt att inte gå vidare med ärendet.

– Jag kan inte ens säga om vi inledde en förundersökning. Alla anmälningar måste tas upp, men sedan har vi en grupp som granskar anmälningarna och bestämmer vad som ska läggas ned direkt. Vi kan inte utreda alla anmälningar. Vi har ju så att säga en god orderingång ändå, säger Lars Byström.

Annonser

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s