Dessa personer ska ha långa straff.

Äldre par brutalt rånade i sitt hem – riktade kniv mot spädbarn

Fem personer blev i november fastbundna och pistolhotade i en lägenhet i Karlskrona – fyra dagar senare blev ett äldre par brutalt rånade av samma gärningsmän. Nu åtalas de fyra männen.

 
Äldre par brutalt rånade i sitt hem – riktade kniv mot spädbarn

Fyra pistolbeväpnade män tvingade sig in i en bostad i centrala Karlskrona och hotade till sig kontanter, mobiltelefoner, iPad, smycken, id-handlingar, väskor samt en jacka. Händelsen inträffade den 5 november 2015 och nu väcker åklagaren åtal för det grova rånet. Åklagaren yrkar bland annat att två av männen ska utvisas ur Sverige.

Männen hade åkt från Kristianstad till Karlskrona för att genomföra rånet – och efter att de hade tagit sig in i bostaden blev målsägandena hotade med pistol och knivar, och att de kunde komma att dödas om de inte överlämnade guld och pengar.

“Männen band sedan fast fem personer kring handledarna med silvertejp, samt tejpade dem över munnen. En man satte en pistol mot en målsägandes huvud och gjorde en mantelrörelse.”

Efter det fortsatte misshandeln med slag mot huvudet och kroppen på samtliga fem personer. En av rånarna ska dessutom ha riktat en kniv mot halsen på ett spädbarn.

Åklagaren anser att brottet bör bedömas som grovt eftersom de fyra männen visade synnerlig råhet vid gärningen.

Men det slutar inte där. Fyra dagar senare var det dags igen.

Männen utsatte ett äldre par för ett brutalt rån i Kristianstad där de maskerade ochbeväpnade sig med pistol och järnrör trängde sig in i villan. Männen band fast paret, som båda är i 70-årsåldern, kring handledarna och deras ögon – och stängde in dem i en garderob.

Sedan stal de kontanter, vapen, ammunition, smycken, dator, mobiltelefon, kikarsikte, kommunikationsradio, armbandsur, silverskedar och betalkort till ett värde om cirka 50 000 kronor.

Annonser

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s