Dags att vakna ur bubblan nu regeringen ?

Tyrar ta emot asylsökande som skickas tillbaka
Tyskland kommer vägra att ta emot asylsökande från Sverige som tidigare registrerats i Tyskland, skriver Dagens Nyheter.
Beskedet om den nya tolkningen av Dublinförordningen innebär att tusentals asylsökningar kan komma att prövas i Sverige istället.

Tyskland kommer inte att ta emot asylsökande som skickas tillbaka från andra EU-länder enligt Dublinförordningen. Tyska migrationsverket BAMF meddelade i februari att de nu ändrat sin tolkning av förordningen, skriver Dagens Nyheter.
Enligt Dublinförordningen ska flyktingar söka asyl i det första EU-land de kommer till.
Men i Tyskland är asylprocessen uppdelad i två olika steg, med en registrering och en formell asylansökan. Tyskland kommer nu bara att ta emot de personer som ansökt om asyl.
Migrationsverket: Är fel
Migrationsverket tycker att tyska myndigheter agerar fel. Eftersom så många människor på flykt passerat Tyskland på väg till Sverige har tusentals blivit registrerade där, men gjort en formell asylansökan.
– Vi menar att det strider mot Dublinförordningen, det är många länder som hört av sig till Tyskland i den här frågan. Det är inget som riktar sig bara mot Sverige utan det är Tyskland som säger att det är så här de tänker tolka förordningen, säger Mikael Ribbenvik, operativ chef på Migrationsverket, till DN.
Gäller 700 ansökningar nu
I ett brev från Migrationsverket till regeringen, som DN tagit del av, slår myndigheten fast att det handlar om ett politiskt beslut i Tyskland. I nuläget rör det sig om totalt 700 asylsökande som kommer att få sina ärenden prövade i Sverige istället för Tyskland.
– Det är så många som är aktuella just nu, men det kommer fler, säger Mikael Ribbenvik till DN.skland väg

Annonser

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s