Vilket jäkla svin.

Våldtog barn – hånade henne efteråt
En ung man i mellersta Sverige döms av hovrätten till fängelse för våldtäkt mot barn. Efter övergreppet hade han skickat ett meddelande till flickan: ”Hahaha vart du ägd eller?”.

Våldtäkten begicks för snart ett år sedan. Offret och förövaren hade kommit i kontakt med varandra på Facebook dagen innan.
Av konversationen framgår att mannen kände till att flickan bara var 13 år och såväl tingsrätt som hovrätt menar att han i vart fall borde ha antagit att hon var under 15. Efter händelsen har mamman vittnat om att flickan inlett ett självskadebeteende och varit ovillig att prata om den.
Den 18-årige mannen hade hämtat upp flickan med bil på kvällen och kört runt ett tag innan han stannade och de började kyssas. Han tog på henne och frågade sedan om hon kunde tillfredsställa honom oralt. När de skilts åt skickade han ”Hahaha vart du ägd?” till henne, men därefter ville han i konversationen inte kännas vid att något ens hänt.
Den lägre rättsinstansen bedömde brottet som sexuellt utnyttjande av barn för att man ansåg att flickan frivilligt gått med på det sexuella umgänget, att det präglades av ömsesidighet och att hon själv väckt frågan om det. Påföljden bestämdes till villkorlig dom med 75 timmars samhällstjänst samt 10.000 kronor i skadestånd till flickan.
Hovrätten skriver dock att det inte varit fråga om någon som helst ömsesidighet och konstaterar att det faktiskt var mannen som förde sex på tal i Facebook-konversationen. Våldtäkt mot barn ger vanligtvis minst två års fängelse, men med hänvisning till mannens unga ålder dömer Svea hovrätt honom till ett års fängelse och skadeståndet höjs till 115.000 kronor, precis vad flickan yrkat på.

Annonser

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s