Är detta sant ?

Terroristen med svenskkoppling pekas ut som ”terrorbefäl”

Mohamed Belkaid, 35, bodde i flera år i Sverige innan han sköts ihjäl av belgisk polis.

Nu pekas han ut som ”befälhavare” för den terrorcell som utfört dåden i Paris och Bryssel.

Fortfarande jagas två misstänkta för bombningarna i den belgiska huvudstaden.

 

År 2010 kom algeriern Mohamed Belkaid till Sverige. 2011 fick han uppehållstillstånd och levde i flera år tillsammans med en svensk kvinna i Märsta norr om Stockholm.

Under åren i Sverige begick Belkaid flera småbrott, som stölder och snatteri. Han dömdes också för brott mot knivlagen efter att ha burit en fällkniv på Ikea Barkaby är 2013.

Sedan han folkbokfördes i Sverige hade han ingen inkomst, enligt Skatteverket.

Nu pekas samma man som under flera års tid levde i Sverige ut som befälhavare för den cell som utfört terrorattentaten i Paris och Bryssel.

Amerikanska CNN hänvisar till en säkerhetskälla som uppger att belgisk polis nu arbetar efter teorin att Belkaid ska varit ledande i gruppen som mördat flera hundra människor.

Mohamed Belkaid ska ha hjälpt den nu gripne Salah Abdeslam att fly när belgisk och fransk polis slog till mot en adress i Brysselförorten Forest i förra veckan. Enligt CNN ska den tungt beväpnade Belkaid ha skjutit täckeld när Abdeslam lyckades fly. 35-åringen sköts sedan till döds av en av den belgiska polisen krypsskyttar.

I bostaden där han barrikaderat sig hittades en IS-flagga, kalasjnikovs och detonatorer som har uppgetts vara av samma typ som de som användes vid terrorbombningarna i Bryssel.

Att Mohamed Belkaid ska ha haft kopplingar till dåden i Paris är sedan tidigare känt. Han ska då ha gått under falskt namn, Samir Bouzid. Ett falskt pass hittades med det namnet under utredningen. Han tros också ha varit den nu gripne terroristen Salah Abdeslams medhjälpare.

Han ska också ha fört över pengar till Hasna Aitboulahcen, kusin till Abdelhamid Abaaoud som pekats ut som hjärnan bakom Parisdåden. Pengaöverföringen ska ha skett fyra dagar efter attackerna i den franska huvudstaden.

Samir Bouzid efterlystes kort efter dåden i Paris och uppgavs redan då vara beväpnad och farlig.

Annonser

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s