Folket fick den regering de lät komma till makten.

Uppgifter: IS smugglar terrorister till Sverige

Den sunniextremistiska organisationen IS uppges smuggla krigare till Sverige och Europa i skydd av den pågående flyktingströmmen från Mellanöstern.

Det uppger Buzzfeed.

Sajtens erfarne utrikesreporter Mike Giglio skriver att han fått kontakt med IS-medlem som med Turkiet som bas jobbar med att sända jihadistkrigare över havet.

– De väntar på order. Vänta bara, ni kommer att se, säger mannen till Buzzfed.

Det är sedan tidigare känt att ett drygt hundratal personer rest från Sverige till Mellanöstern för att strida med IS, den sunniextremistiska gruppen var skräckvälde råder främst i Syrien och Irak.

Siffran har skrivits upp av Säkerhetspolisen som i sin senaste uppskattning uppger att 130 personer rest från Sverige för att ansluta sig till gruppen.

Men nu uppger Buzzfeed att det också finns en direkt motsatt strömning.

Reportern Mike Giglio uppger att han fått kontakt med en IS-medlem som med Turkiet som bas skickar jihadister till Europa.

Ett land som nämns i artikeln är Sverige.

Enligt medlemmen ska krigarna fullfölja IS hot om attacker i väst.

Därför bäddas IS-krigare in i den pågående flyktingströmmen från Mellanöstern, sätts på skepp och anländer till länderna under täckmantel av att vara flyktingar.

Buzzfeed har tidigare rapporterat om liknande tillvägagångssätt, men då från fristående flyktingsmugglare, som hävdar att de hjälpt IS i flera månader.

– Jag skickar några krigare som vill besöka sina familjer. Andra åker bara till Europa för att vara redo, sa en smugglare till Buzzfeed då.

Två medlemmar i den amerikanska senaten bekräftar uppgifterna för Buzzfeed.

Expressen har ställt frågan till svenska Säkerhetspolisen.

– Vi känner till att det finns personer med avsikt och förmåga att begå terrorhandlingar i landet, säger Fredrik Milder på Säpos presstjänst.

Han berättar att Migrationsverket vid misstanke om att en asylsökande har terrorkopplingar då kontaktar Säkerhetspolisen som kommer med ett remissvar till myndigheten.

Men exakt vad Säkerhetspolisen känner till om IS strategier vill han inte kommentera.

– Då skulle vi avslöja vårt operativa arbete, säger han.

Men verksamheten, som uppges koordineras från bland annat en turkisk hamnstad verkar ha gått myndigheterna i landet förbi.

– Vi har inga exakta uppgifter om det, säger en talesperson till sajten.

Den person som först kom med uppgifterna till Buzzfeed säger sig dock ha hamnat under lupp av flera myndigheter.

– Men jag nekade när de frågade. Alla underrättelsetjänster i hela världen försöker fånga oss, men om någon frågar mig om jag skickar krigare så säger jag nej. Jag skickar bara i väg flyktingar i jakt på ett bättre liv, säger han till sajten.

Mike Giglio, reportern på Buzzfeed som första rapporterade om nyheten, är mycket erfaren. Han var tidigare Mellanöstern-korrespondent för Newsweek och Daily Beast och har bland annat bevakat kriget i Ukraina för Buzzfeed.

Annonser

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s