Detta är ju inte klokt, vad beror det på ?

24 intensivsköterskor har sagt upp sig

Vårdkrisen i Skåne förvärrades på tisdagen när 24 intensivvårdssjuksköterskor på Centralsjukhuset i Kristianstad sa upp sig.

Fler och fler går på knäna. Allting går utför. Nu är det tydligare än någonsin, inom alla kategorier – dagis, skola, omsorg, sjukvård, polis, brandkår, ambulans, försvar, ja, inom precis allt. Men berätta för böveln inte vad det beror på för då är du en islamofobisk och afrofobisk rasistnazistfascist som är full av hat och främlingsfientlighet.

 

Sköterskorna – som inte vill framträda med sina namn i tidningen – hänvisar till den dåliga arbetsmiljön och försämrade arbetstider.

Nu har ledningen tre månader på sig att lösa det senaste problemet i den mer eller mindre konstanta personalkrisen inom den skånska sjukvården. Sedan har uppsägningstiden gått ut och sköterskorna kan ta andra jobb.

Orsaken till att 24 av cirka 40 sjuksköterskor på intensiven i Kristianstad tagit det här steget är framför allt att deras arbetstider ändrats till det sämre – och att de inte kan få en förändring till stånd trots att de försökt vända sig till snart sagt alla chefsinstanser.

För sex år sedan ändrades den arbetstidsmodell som de aktuella sköterskorna jobbar efter. Då hade de treskiftsarbetande sköterskorna en veckoarbetstid på 32,33 timmar – nu är de uppe i ungefär 35 veckoarbetstimmar.

– Det innebär en ökad och hård belastning. Alla får jobba blandat dag, kväll och natt och det blir sämre möjligheter till återhämtning, säger en av sköterskorna till Kvällsposten.

En miljon i merkostnad

Enligt uppgiftslämnaren betyder den nya arbetstidsmodellen dessutom en merkostnad för Region Skåne eftersom den tvingar sköterskorna att jobba fler övertidstimmar. Det påstås att den kostat uppemot en miljon extra per år.

– Det blev en försämring och en fördyring, säger sköterskan.

Kvällsposten har sökt enhetschefen vid intensivvårdsavdelningen, Anders Nilsson, för en kommentar. Men han har inte varit anträffbar. Det samma gäller Mats Runsten, ordförande Vårdförbundet Skåne, som inte heller har kunnat nås.

Kristianstadsbladet har fått en kommentar från Ytte Hjerth, som är verksamhetschef för bland annat intensivvårdsavdelningen på CSK. Hon bekräftar uppsägningarna.

”Ser mycket allvarligt på det”

– Jag ser mycket allvarligt på det, men samtidigt måste jag säga att vi har bestämt en träff med sjuksköterskorna i morgon, säger hon till tidningen.

– Det framgår inte riktigt tydligt av deras uppsägningar varför de säger upp sig. Vi vill ha en dialog för att få klarhet i vad det rör sig om.

Hon tillägger att det inte kommit några som helst signaler från facket att den här åtgärden varit på gång.

– Jag tycker inte att vi ska ta ut sorgerna i förskott. Jag är säker på att vi kan få en förnuftig dialog med sjuksköterskorna i morgon. Det finns ingen anledning att spekulera i vad som skulle hända om det här verkställs, säger Ytte Hjerth till Kristianstadsbladet.

Fler och fler går på knäna. Allting går utför. Nu är det tydligare än någonsin, inom alla kategorier – dagis, skola, omsorg, sjukvård, polis, brandkår, ambulans, försvar, ja, inom precis allt. Men berätta för böveln inte vad det beror på för då är du en islamofobisk och afrofobisk rasistnazistfascist som är full av hat och främlingsfientlighet.

Annonser

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s