Hur ska det sluta ?

Terroristerna skulle slå till mot Frankrike

 Terrorcellen som slog till mot Bryssel i mars skulle egentligen utföra en attack i Frankrike, rapporterar flera internationella medier.

Uppgifterna kommer från den gripne Mohamed Abrini som i förhör berättat om planerna.

– Det har genomgående varit ett problem att den belgiska utredningen läcker så mycket. Det kan vara de läckorna som pressat fram den här attacken, säger Hans Brun, forskare vid Kings College och expert på terrorhot.

 

Det är den federala åklagaren i Belgien som berättar att cellen som organiserat och utfört attackerna i Bryssel hade planerat att utföra en ny attack i Frankrike. Uppgifterna kommer från den gripne Mohamed Abrini.

Gruppen lade om sina planer efter att Salah Abdeslam greps tidigare i mars och gruppen kände att polisen närmade sig dem allt mer. Uppgifterna står i samklang med det meddelande som hittades på Ibahim el Bakraouis dator, i vilket han sa att han inte ville sluta i fängelse som Abdeslam och att han kände sig stressad.

Flera av de inblandade i Brysselattacken har också kopplats till terrorattacken i Paris i november. Bland annat Abrini som setts tillsammans med Abdeslam bara två dagar innan dåden.

I förhör har har nu erkänt att han var på flygplatsen i Bryssel i samband med attentatet och att han är ”mannen i hatt”.

”Har påtalat det”

Den svenska terrorhotsexperten Hans Brun säger i Aftonbladets live-tv att det inte är oväntat om terroristerna känt sig pressade.

– Vi är ju några som påtalat att det skulle kunna ha varit så. Det har genomgående varit ett problem att den belgiska utredningen läcker så mycket. Det kan vara de läckorna som pressat fram den här attacken. Min önskan är att utredningen läcker så lite som möjligt framöver, säger Hans Brun.

Inte heller är det förvånande att det egentligen var Frankrike man ville slå till mot.

– Det är Frankrike och Storbritannien som är de huvudsakliga målen för de här terroristerna i Europa. Vi kan komma att se ett antal gripanden framöver i både Belgien, Frankrike, Nederländerna och Tyskland.

Annonser

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s