Han ska hängas direkt.

Terroranklagade Krayem kan avtjäna straff i Sverige

Den terroranklagade svensken Osama Krayem misstänks för delaktighet i terrorattackerna i Bryssel i mars.

Han vill avtjäna sitt fängelsestraff i Sverige om han fälls, enligt uppgifter till Sveriges Radio Ekot.

Osama Krayem.  Osama Krayem.

 

23-åringen från Malmö som misstänks ha varit delaktig i terrordåden i Bryssel kommer sannolikt att flyttas till Sverige om han lämnar in en ansökan, rapporterar SR.

Enligt uppgifter till radion vill Osama Krayem avtjäna sitt fängelsestraff i Sverige om han fälls. Uppgifterna har inte bekräftats av hans försvarare.

LÄS OCKSÅPLUSDe handplockas – för att begå massmord 

Ett EU-beslut ändrade svensk lagstiftning förra året, så att dömda svenskar utomlands lättare ska kunna avtjäna straffet i sitt hemland.

”Det var ingen slump”

Osama Krayem är född och uppvuxen i Malmö och är fortfarande folkbokförd där. Enligt brittiska Daily Mail reste 23-åringen till till Syrien 2014 för att strida med IS. Den 20 september 2015 återvände han Europavia den grekiska ön Leros med hjälp av falskt pass. Det var nu tre veckor sedan han greps i Belgiens huvudstad Bryssel, misstänkt för delaktighet i terrorattentaten 22 mars då 32 personer dödades. Han har pekats ut som de person som köpte resväskorna som dolde bomberna som detonerade på Zaventem-flygplatsen.

Krayem häktades 14 april misstänks för mord genom terrorism. I förhör uppges han ha skyllt ifrån sig och ville inte kännas vid inblandning i terrorplanerna. Senare har har han talat om sin inblandning i dåden och sagt att ”det var ingen slump att jag var i Bryssel”.

– Jag visste exakt vad jag gjorde, har han sagt i polisförhör enligt Het Nieuwsblad.

Annonser

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s