Så kan det gå när truten glappar för mycket.

Klara Svensson vann hatmötet mot Mikaela Laurén.

Det blev en poängseger för 28-åringen.

– Det var hon som blödde, det var inte jag som blödde. Det var jag som vann. Det är otroligt skönt, säger Svensson.

 

Mikaela Laurén, 40, inledde starkast. Men Klara Svensson, 28, kom in i fajten efterhand och boxades bättre i flera ronder, även om det var en jämn match.

I den sjunde ronden var Laurén offensiv och Svensson såg väldigt trött ut. Men Svensson kom tillbaka – boxades bra i både åttonde och nionde.

När de tio ronderna, som var två minuter vardera, var slut så höjde Svensson handen i en segergest.

”Visade det jag har vetat”

Och Svensson fick rätt. Domarna var eniga efteråt – Svensson vann på poäng.

– Det är otroligt skönt. Det har varit väldigt intensivt. Jag är väldigt fokuserad i ringen, och det var tio ronder och intensivt. Jag har nog inte helt slappnat av. Det blir alltid antiklimax efteråt, även om man har vunnit, säger 28-åringen.

Svensson upplevde att hon verkligen fick kriga för att vinna fajten.

– Jag fick ut min boxning och jag vann ronderna. Jag visade det jag har vetat, säger hon.LÄS OCKSÅLaurén ångerfull: ”Vill ta tillbaka det om jag får”

Nu väntar titelmatch

– Jag har känt med mig att jag är snabbare och en bättre boxare. Jag är otroligt glad för att jag kunde leverera och visa det. Sedan vet jag med mig att jag inte är helt smart i varenda situation, det blev en del krigande. Det är inte alltid smart, men bjuds på bra underhållning, säger Svensson.

Det har varit en del hårda ord innan – men efteråt verkade ni nästan vara vänner.

– Jag ville snacka i ringen, och det tycker jag att jag gjorde. Det var hon som blödde, det var inte jag som blödde. Det var jag som vann. Det är otroligt skönt, verkligen, säger Svensson.

Det var en del burop från hennes klack och en del hårda ord. Hur upplevde du det?

– Det har verkligen varit två olika lägren och en helt ny situation. Jag tycker det är kul med det här agget också. Jag valde på invägningen igår att vinna den, för att göra psykningar. Det gjorde jag när jag gick in i ringen också, för jag har sett att hon kanske är lite skör mentalt. Det gäller att ta ringen och dominera på alla sätt, och det är inte bara i boxningen – utan vinna alla kamper.

Vinnaren i WBC-matchen mellan svenskarna får gå en titelmatch mot antingen norskan Cecilia Braekhus och Anne Sophie Mathis.

Annonser

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s