Det är våra politiker som gör att det blir så.

Svenska funktionshindrade kastas ut – gruppboendet ska bli ett asylboende

 

Ett gruppboende i Hultsfred kommun ska bli ett asylboende. Flera av dem funktionshindrade har bott där i över 20 år, men måste nu flytta på sig för asylssökande.

– Vi vann kampen mot kommunen och verksamheten räddades kvar 2012, nu har man den där klumpen i magen igen, säger Marit Stigsdotter, som har en anhörig på Haga.

Uppsägningen kom helt oväntat, och chockade både anhöriga, gode män och de boende. Flera av dem känner nu en klump i magen över att få flyttas.

Ägaren till boendet, som är Svensk Fastighetsutveckling, ska starta asylboende om bara några månader.

– Som vi stred för den här verksamheten när kommunen ville lägga ner boendet, säger Marit Stigsdotter. Det handlar om människor med en funktionsnedsättning som bott här i 20 år. Vissa av dem, min syster bland annat, har bott ihop i 45 år. De har blivit som en enda stor familj. De har lika stort behov av trygghet och kontinuitet i dag, som då.

Efter hårda påtryckningar bestämde sig kommunen för att gruppboendet skulle få vara kvar och dess boende.

I slutet av augusti så ändrades dock allt, uppsägningen kom utan någon förvarning, på lappen stod det bara att bolaget skulle byta inriktning.

– Vi ska ha ett möte på torsdag med socialförvaltningen, som också är bekymrad. Det handlar ju om människor som samhället har ansvar för och de har ett hyreskontrakt, så man kan ju undra om inte de boende har besittningsrätt.

Annonser

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s