Ska det nu vara synd om dem ?

Clowner utsattes för misshandel: ”Kommer sluta mycket illa”

I helgen misshandlades två clowner. Nu är polisen orolig för hur detta ska sluta.  I helgen misshandlades två clowner. Nu är polisen orolig för hur detta ska sluta.Foto: TT

I helgen fick polisen i Skövde en anmälan om misshandel av två clowner – nu är polisen oroliga för vad clownhysterin kommer att leda till.

– Jag befarar att allt detta kommer att sluta mycket illa, säger Marlene Andersson Wikman vid Skövdepolisen tillSkaraborgs Allehanda.

 

Fenomenet med personer som klär ut sig till clowner och skrämmer människor sprider sig som en löpeld i hela landet. I helgen fick polisen i Skaraborg in 15 ärenden som rör företeelsen.

På söndagskvällen blev två personer som var utklädda till clowner misshandlade i Tibro.

–  Allmänhet har misshandlat och hotat dem. Rubriceringen är just misshandel och olaga hot, säger Marlene Andersson Wikman, utredningschef vid Skövdepolisen.LÄS OCKSÅPLUSClownen Pogo – den verkliga dödsclownen

”Clowner och allmänhet utrustar sig”

De två utklädda clownerna ska var mellan 20 och 30 år gamla. Polisens utredning får utvisa om även de kommer att bli brottsmisstänkta, beroende på vad som hände innan brottet.

De har inte fått några allvarliga skador men Marlene Andersson Wikman menar att det finns en risk att någon clown förr eller senare kommer att råka riktigt illa ut – om inte hysterin lägger sig.

– Tyvärr leder detta till att folk går man ur huse där personer gör allt för att ge sig på clownerna och jag befarar att allt detta kommer att sluta mycket illa. Både clowner och allmänhet utrustar sig med tillhyggen, bland annat yxor, knivar och yxor har varit synliga, säger hon till Skaraborgs Allehanda.

Annonser

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s