På väg käpprakt åt fasen ?

S-sprickan i länet total – nu vänder sig Sollefteå till statsministern med ett rop på hjälp

+

Läs senare
 
 
Sprickan inom Socialdemokratin i länet är total. Nu vänder sig Socialdemokraterna i Sollefteå till partiordföranden och statsministern Stefan Löfven med ett rop på hjälp.
– Vi måste lösa denna förödande situation, säger John Åberg, ordförande i Sollefteå arbetarekommun.

Sollefteå arbetarekommun hade representantskapsmöte på tisdagskvällen. Då enades man om en skrivelse till partiledaren och partisekreterare Lena Rådström Baastad för att göra dem medvetna om vad som sker i Västernorrland.

Statsminister Stefan Löfven (S), som inledde sin politiska karriär i Sollefteå.
Statsminister Stefan Löfven (S), som inledde sin politiska karriär i Sollefteå.
 

I brevet skriver Socialdemokraterna i Sollefteå om en över ett år lång situation med brutna vallöften och att de kommit med ett antal konstruktiva förslag som inte bara skulle spara pengar, utan också ligger i linje med regeringens politik. och de utredningar som tillsatts inom området.

”Men intresset från våra partikamrater har varit obefintligt. Vi har aldrig haft möjligheten att ha sakliga diskusioner med argument och motargument. I stället för dialog har partiet på landstings- och distriksnivå intagit en hårdför inställning. Vi har mötts med krav på avgångar, uteslutningar och utfrysning offentligt”.

Enligt John Åberg och Socialdemokraterna Sollefteå har ett fåtal förtroendevalda i förväg bestämt resultatet och man menar att det varit en skendemokratisk process där taktik varit viktigare än innebörden av förslagen och besluten.

”Förtroendet för våra socialdemokratiska landstingspolitiker och vårt partidistrikt är inte bara skadat, det är förbrukat. Även de som inte är engagerade i själva sjukhusdebatten vänder socialdemokraterna ryggen på grund av de hot som uttalas offentligt till partikamrater som inte håller med eller röstar ”rätt”.

Enligt John Åberg eskalerade situationen när distriksordföranden Eva Sonidsson hotade att utesluta kandidater från Sollefteå i kommande nomineringsprocesser och man fortsätter protestera mot landstingsledningens planer,

John Åberg, ordförande för socialdemokraterna i Sollefteå.
John Åberg, ordförande för socialdemokraterna i Sollefteå.
 

Sollefteå socialdemokratiska arbetarekommun menar att distriktsstyrelsen agerar i strid med partiets grundläggande värderingar och de socialdemokratiska stadgarna.

”Tyvärr förefaller de som driver frågan tycka att värderingar och stadgar kan åsidosättas för at upnå det högre syftet, att avveckla ett väl fungerande sjukhus i inlandet. Vi befarar att detta har blivit mer av en prestigefråga än en fråga om jämlik, rättvis och solidarisk vård för alla medborgare i länet”.

Vad hoppas ni uppnå med det här brevet?

– Vi vill att partisekreteraren kommer hit och försöka lösa upp det här, säger John Åberg

Går det att lösa det här?

– Jag hoppas det. Det är allvarligt det som sker i landstinget. Men det är också allvarligt det som sker med socialdemkratena här i länet. Det måste man försöka lösa.

Läs också: (S) i Ådalen vill rädda Sollefteå sjukhus.

Läs också: John Åberg lämnar inga uppdrag trots uteslutningshotet.

Läs också: John Åberg spontanuppvaktades på hemmaplan

Annonser

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s