Som man trodde.

Polisen uppmanas ”mörka” bilbränder | Nyheter

 

Polisen uppmanas att ”mörka” bilbränder.

I en ny rapport föreslås det att polisen i stället ska lyfta fram framgångsrika ärenden, skriver Folkbladet[1] i Norrköping.

Polisens nationella operativa avdelning har beställt en rapport efter att flera bilbränder har härjat det senaste året, speciellt i polisens region syd.

Enligt Folkbladet står det i rapporten att media har gett en bild av att antalet bilbränder ökar – och det ska i sin tur ha orsakat fler bränder.

Förslag: Polisen ska mörka bilbränder

Nu föreslås polisen ”mörka” bilbränder – och i stället fokusera på att lyfta fram mer positiva ärenden, skriver Folkbladet[2].

Tidningen har frågat polisen om det är medias fel att det tänds eld på bilar.

– Nej, det är självklart den som tände på som orsakat bränderna, men vissa personer triggas av att bli omskrivna, säger Peter Wahlberg, polisområdeschef, till Folkbladet.

Inte viktigast att gripa bilbrännare

Enligt rapporten är det viktigaste att bilbränderna upphör, inte att de skyldiga grips och lagförs.

– Det är jätteviktigt att gripa och lagföra de skyldiga, men det är lika viktigt att förebygga genom nattvandringar, väktare och kameraövervakning, säger kommunpolis Peter Johansson till Folkbladet.

Han tolkar förslaget om att ”mörka” bilbränder som ett sätt att i stället visa när polisen lyckas. Men det är sällan någon grips eller lagförs för bilbränder. Peter Johansson och Peter Wahlberg säger till Folkbladet att det är ”beklagligt” och ”en jättefrustration”.

Det har i medier rapporterats flitigt om bilbränder på flera håll i landet, särskilt under sommaren. Det har också diskuterats om antalet bilbränder verkligen har ökat eller inte jämfört med tidigare.

Annonser

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s