Gäller dea även svenskfödda ungdomar ?

Gruppvåldtäktsdom överklagas

Åklagaren i målet mot de fem tonåringar som begick en gruppvåldtäkt mot en minderårig pojke i slutet på oktober har överklagat delar av domslutet. Det är tingsrättens beslut att inte utvisa gärningsmännen som åklagare Johan Strömbäck nu överklagar till Svea Hovrätt.

Uppsala tingsrätt beslutade att inte döma de fem gärningsmännen till utvisning på grund av det allmänna säkerhetsläget i gärningsmännens hemland.

Vice chefsåklagare Magnus Berggren var kort efter domslutet kritisk till att tingsrätten ogillade utvisningsyrkandet. Under onsdagen skickade åklagare Johan Strömbäck in en överklagan till Svea Hovrätt.

Läs mer: Tonåringar döms för brutal gruppvåldtäkt

Säkerhetsläget

I överklagan skriver åklagare i målet, Johan Strömbäck, att det inte finns någon relevans i frågan om det allmänna säkerhetsläget i de dömda tonåringarnas hemland. Han anser även att gärningsmännens låga ålder är av begränsad betydelse för utvisning eftersom de endast vistats i Sverige under en kort tid och saknar anhöriga i landet.

Enligt åklagare Johan Strömbäck är brottet som de fem tonåringarna dömts för så allvarligt att de även bör dömas till ett återreseförbud utan tidsbegränsning.

Den brutala gruppvåldtäkten ägde rum i slutet på oktober förra året. De fem gärningsmännen som är i tonåren dömdes till drygt ett års sluten ungdomsvård, en påföljd som åklagaren inte har överklagat.

Annonser

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s