Trygga Sverige ?

Dykare fortsatte i dag att leta i samma damm i Pildamsparken. Foto: Fritz Schibli
Dykare fortsatte i dag att leta i samma damm i Pildamsparken. Foto: FRITZ SCHIBLI
Polisen fick larmet om skottlossning kl 1.09 på onsdagen. Foto: FRITZ SCHIBLI
Polisen fick larmet om skottlossning kl 1.09 på onsdagen. Foto: FRITZ SCHIBLI
 
 

Vaktmästaren sköts bakifrån – flera skott

Publicerad 9 feb 2017 kl 12.16

Vaktmästaren flydde för sitt liv när han blev skjuten. 

Den 15-årige pojken som misstänks ha försökt mörda honom ska enligt flera källor ha avlossat flera skott, minst fem. 

En kula ska ha träffat vaktmästaren i huvudet. Flera källor uppger att han sköts bakifrån.

Efter att kammaråklagare Åsa Kristensson anhållit 15-åring som misstänkt för mordförsök har hon och polisen lagt locket på hela utredningen. 

I dag fortsatte dykare undersöka samma damm i Pildammsparken som undersöktes i går. Dykarna letar troligen efter ett vapen.

– De verkar ha gett sig tusan på att det finns någonting där, säger Kvällspostens fotograf på platsen.

15-åringen fick under onsdagen en offentlig försvarare och har förhörts tillsammans med sin försvarsadvokat Sophie Palmgren Paulsson. Advokaten ville i går inte kommentera brottsmisstankarna mot sin klient.

På grund av den misstänktes låga ålder ska också en tjänsteman från socialförvaltningen närvara under förhören.

Tillståndet för vaktmästaren som sköts på onsdagen är fortsatt allvarligt. Han ska enligt Region Skånes pressjour ha livshotande skador.

Larmet om skjutningen kom kl kl 01.59. Han hittades svårt skadad vid ett flerfamiljshus mellan Roskildevägen och Kronborgsvägen nära Pildammsparken i Malmö. Vaktmästaren var där för att salta gångbanor och hade inte hunnit börja sitt arbete när han blev skjuten.

Oklart motiv

Motivet för fortfarande oklart. Men den bil som vaktmästaren använt för att köra till platsen har krockskador. Det finns två frågor som utredarna rutinmässigt söker svar på för att hitta en eventuell förklaring vid en skjutning som denna.

• Utlöstes skjutningen av en slumpartad händelse?

• Var någon ute efter vaktmästaren?

 Oavsett vilket så utsattes vaktmästaren för en skur av kulor.

Flera källor med insyn i utredningen bekräftar för Kvällsposten att vaktmästaren sköts med flera skott, cirka fem stycken.

– En kula träffade i foten, en i ett ben, två träffade honom i ryggen. En kula träffade honom i huvudet, uppger en person för Kvällsposten.

Malmöpolisens presstalesman Lars Förstell vill inte kommentera uppgifterna.

Den anhållne 15-åringen är enligt polismästare Stefan Sintéus välkänd av polisen. Det bekräftas av handlingar i Malmö tingsrätt som Kvällsposten granskat.

15-åringen har förekommit i minst två polisutredningar under förra året. Det har bland annat gällt stöld och bilinbrott, rån samt övergrepp i rättssak. För snart två år sedan greps han bara 14 år gammal tillsammans med en äldre kamrat som misstänkt för sex bilinbrott. Hans kamrat dömdes senare för ett bilinbrott. 

15-åringen välkänd

Men av handlingar framgår också att 15-åringen haft nära kontakt med personer som både använder skyddsväst och gripits med skarpladdat vapen. Flera personer i hans närhet har trots relativt låg ålder dömts för en rad brott.

Med den bakgrunden är 15-åringen också välkänd av sociala myndigheter. Den misstänkte 15-åringens låga ålder gör att åklagaren och polisens utredare är satta under hård press. I normalfallet ska åtal mot en så ung person vara väckt inom sex veckor, om inte särskilda skäl finns.

Domstolar är också tveksamma till att häkta mycket unga misstänkta. Det betyder att kraven är höga på åklagaren. Hon måste kunna lägga fram påtagliga och objektivt hållbara bevis inför en eventuell häktningsförhandling.

Jämsides med polisutredningen öppnas rutinmässigt en utredning av socialförvaltningen när det handlar om en tonåring som misstänks för ett grovt brott.

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s