Varför har vi lagar ?

Ungdomsgäng försökte frita gripen som misshandlat polis – Förövaren redan släppt av åklagare

Genrebild. Polisen på bild har inget med händelsen att göra. Foto: Nyheter Idag

Genrebild. Polisen på bild har inget med händelsen att göra. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 17 Feb 2017

150

SÖDERTÄLJE Ett gäng om tio till tolv ungdomar försökte under hotfulla former frita en misstänkt narkotikapåverkad person som misstänks för misshandel, alternativ grov misshandel, av en polis. Men ansträngningen att frita gärningsmannen visade sig vara onödig. Åklagare såg till att gärningsmannen släpptes i frihet bara timmar senare.

Det var strax efter 19-tiden som polisen fick larm om en motocrossåkare på Fjärilstigen i Södertälje. När polis anländer till platsen blir en polisman påkörd av motocrossåkaren och fick lindriga skador. Gärningsmannen, som framförde motocrossen, misstänks för misshandel alternativ grov misshandel och greps på platsen.

Vidare misstänktes motocrossen vara stulen och föraren, som körde på en polisman, vara narkotikapåverkad. Efter en stund anslöt en grupp om tio till tolv personer till platsen och stämningen blev hotfull. Det bekräftar polisens presstalesperson Anna Westberg för Nyheter Idag.

– Tio till tolv personer uppträdde hotfullt, då kallade patrullen på förstärkning, säger hon till Nyheter Idag.

Enligt uppgifter, som Nyheter Idag tagit del av, ska gruppen bestå av unga vuxna i ålder mellan 18-25 år. De ska ha försökt frita den gripne gärningsmannen och själv ska han ha gjort motstånd för att komma loss. Uppgifter gör även gällande att polisen tvingades använda OC-spray samt dra sina tjänstevapen för att freda sig.

Händelsen omnämns inte på polisens hemsida. Den gripne gärningsmannen har släppts i frihet av åklagare, det bekräftar Westberg för Nyheter Idag.

Annonser

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s