Ännu en som är politiker och inte efter innan hon svarar.

 

Alice Bah Kuhnke om Granskning Sverige: ”Oerhört allvarligt”

Publicerad 21 februari 2017 kl 16.43

INRIKES. Att Youtube-kanalen Granskning Sverige uppmanar vanliga medborgare att ringa makthavare och ställa kritiska frågor är ”oerhört allvarligt” enligt Sveriges demokrati­minister Alice Bah Kuhnke (MP).
– Det är så upprörande att jag vill gå ut och demonstrera, säger hon till Eskilstunakuriren.

I lokaltidningens granskning framkommer bland annat att Granskning Sverige har riktat in sig på att ställa kritiska frågor till journalister och andra svenska makthavare.

Agerandet har fått Alice Bah Kuhnke att gå så långt att hon inte bara menar att journalister har rätt att slippa ”hat och hot”, utan även att de har en rätt att slippa få sitt arbete ”ifrågasatt” i allmänhet.

– Journalisterna och journalistiken är frihetens väktare och om de fråntas möjligheterna att göra sina jobb på grund av hat eller hot eller på grund av att deras journalistik ifrågasätts då har väktarna – de som ska försvara vår demokrati – förlorat sin kraft, säger ministern till Eskilstunakuriren.

Bah Kuhnke säger att det viktigaste för journalister som känner sig hatade är att polisanmäla, eftersom ”mörkertalet” är väldigt stort. Den dokumenterade brottsligheten mot journalister är dock inte fullt lika alarmerande. Mellan åren 2006 och 2016 dömdes sammanlagt noll högerextremister eller nationalister för våldsbrott mot svenska journalister, enligt Freedom House.

Annonser

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s