Se där ja, låter bra.

Kritiserad rektor lämnar skolan efter våldtäktsfallet i Lund
UPPDATERAD 17:39 PUBLICERAD 17:32
Rektorn på den skolan där en fjortonårig flicka våldtogs och mobbades lämnar sin tjänst. Det skriver Lunds kommun i ett pressmeddelande på sin hemsida.

Skriv ut Rätta artikel Spara artikel
Skolan skriver att händelserna som inträffat kring flickan tas på största allvar och är något som kommer att diskuteras under lång tid framöver inom olika delar av kommunen.

I ett pressmeddelande medger Lunds kommun att man agerat fel i fallet.

”Å Lunds kommuns vägnar ber vi om ursäkt till flickan och hennes familj. Det som har hänt är oacceptabelt. Lunds kommun har agerat fel. Vi delar rektorns bedömning när han väljer att lämna sin tjänst”, uppger Anders Almgren, kommunstyrelsens ordförande på kommunens hemsida.

Kommunen framhåller också att flera åtgärder vidtagits på skolan – bland annat har utvecklingsledare kopplats in för att ”intensifiera arbetet med värdegrundsfrågor på såväl den aktuella skolan, som skolorna i stort i Lund”.

Annonser

Om Roggan

En som är född -56 som alla andra kändisar *L*. Haft diabetes sedan 6 års ålder. Har fått komplikationer av min diabetes. Kommer att blogga om min diabetes.Tre barn samt tre barnbarn, en pojke och flicka. Samlare på Eric Clapton. Älskar musik, E.C. samt melodiös hårdrock. Kan inte vara utan mina talböcker. Kommer att lägga ut mycket om melodiös hårdrock.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s